Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde camia, yönetim, teknik heyet, oyuncu ve taraftarıyla en az hata yapan takımın ipi göğüsleyeceğini, bu takımın da kendilerinin olmasını istediklerini bildirdi.

Güneş, Trabzonspor Dergisi'nin Kasım Ayı sayısındaki yazısında, Spor Toto Süper Lig'in ilk devresinin ortalarına yaklaştıkları şu dönemde takımların birbirlerine bariz bir üstünlük kuramadıkları gerçeğinin ortada olduğunu ifade etti.

Bu durumun kuşkusuz ligin konumunu da olumlu yönde etkilediğini belirten Güneş, ''Ülkemizde artık futbolda büyük küçük takım ayrımı tamamen ortadan kalkmıştır. Bugün ortaya çıkan tablo yarışın içerisinde 6-7 takımın yer aldığı gerçeğidir. Bize göre yarışı önde tamamlamanın en önemli şartı, hataların minimum düzeye indirilmesine bağlıdır. Camia, yönetim, teknik heyet, oyuncu ve taraftarıyla en az hata yapan takım ipi göğüsleyecektir. Elbette bu takımın biz olmasını istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Türk futbolunda sürekli suçlu arama anlayışının bir kenara bırakılması gerektiğini anlatan Güneş, şöyle devam etti:

''Bunu yapmak yerine eksiklerimizi bulmalı, bunları gidermenin arayışı içerisinde olmalıyız. Yine ülke olarak en büyük zaaflarımızdan biri düşünce derinliği taşımamamız. Futbolun içerisindeki doğru fikir sahipleri ellerini mutlaka taşın altına koymalı, sağlıklı fikirler biraraya getirilerek, değerlendirilmelidir. Sonuç alabilmek için bazen acı çekmeniz gerekebilir, ancak iyi de bir planlama yapılmalı. Saha sonuçlarının peşinden giderek ülke futbolundaki doğruları şekillendiremezsiniz.''

A.A.