Cinayete tanık olan Özden'in 6 yaşındaki oğlu Kadir ise gördüklerini polise gözyaşlarıyla anlattı, ardından yakınlarına teslim edildi.

Cinayet dün saat 19.00 sıralarında İlbadı Mahallesi 216 Sokak'ta meydana geldi. "Uyuşturucu madde taşımak, adam yaralamak" suçlarından sabıkalı olan "Sütçü" lakaplı Sedat Yaltay ile "polise mukavemet, silah taşımak ve adam yaralama" suçlarından sabıkalı arkadaşı Mehmet Özden'le birlikte dışarıda alkol aldı. İki arkadaş daha sonra Özden'in evine gitti. Evli ve bir çocuk babası Özden'in kendileriyle birlikte kalan babası, oğlu ve arkadaşının evde içmelerine izin vermedi. Yaltay ve Özden bunun üzerine yeniden dışarıda içmeye karar verdi. Özden'in 6 yaşındaki oğlu Kadir de babası ve babasının arkadaşıyla birlikte sokağa çıktı.

Marketten bira almaya giden Mehmet Özden ve Sedat Yaltay arasında bir anda tartışma çıktı. Bira parası yüzünden iki arkadaş arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Sedat Yaltay, yanında taşıdığı bıçakla Özden'i, oğlu Kadir'in gözleri önünde, göğsünden bıçaklayarak olay yerinden kaçtı. Mehmet Özden kanlar içinde yerde kalırken, minik Kadir de koşup sokağın başındaki evlerine gitti, “Sütçü babamı bıçakladı” diye bağırarak durumu dedesi Cemil Özden'e haber verdi. Cemil Özden de sokakta oğlunu kanlar içinde gördü ve 112 Acil Servis'i arayarak yardım istedi. Gelen sağlık ekibi Özden'in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Bıçaklanarak öldürülen Mehmet Özden'in yakınları sinir krizi geçirdi. Polisler bir süre Özden'in yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Cinayete tanık olan minik Kadir ise Çocuk Şube ekipleri tarafından olay yerinden götürüldü. Polise gördüklerini gözyaşlarıyla anlatan çocuk, sonrasında yakınlarına teslim edildi.

Soruşturma başlatan polis, cinayet şüphelisi Sedat Yaltay'ı kısa sürede Esentepe Mahallesi'nde yakaladı. Gözaltına alınan Yaltay sorgusunun tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Bu arada, yakın arkadaş olan Mehmet Özden ve Sedat Yaltay'ın Oto Santral Garajı yakınlarında "Bul karayı, al parayı" diye bilinen kağıt oyununu oynatarak dolandırıcılık yaptıkları da ileri sürüldü. Mehmet Özden"in iki kardeşinin de daha önce cinayete kurban gittiği öğrenildi./milliyet