Huawei, bugün yaptığı açıklama ile 14 telefon için, EMUI 9.1 sürümü güncellemesinin genel beta versiyonunu onayladı. Sözü edilen Huawei - Honor telefonlar için güncelleme ilk etapta Çin’de dağıtılmaya başlanacak.

Huawei'nin daha önce EMUI 9.1 sürümü güncellemesini Mate 20 serisinde test ettiği biliniyordu. EMUI 9.1 sürümü güncellemesinin genel beta versiyonununu şimdi de yeni yaptığı bir açıklama ile 14 telefon modeli için de dağıtılacağını duyurdu.

Sözü edilen Huawei - Honor telefonlar için güncelleme ilk etapta Çin’de dağıtılmaya başlanacak. Yeni EMUI sürümünün global çapta ne zaman kullanıma sunulacağı belli olmamakla birlikte, haziran ayı içerisinde dağıtılması planlanıyor.



Eğer test sürecine katılmak isterseniz  Beta Club uygulamasını telefonunuza kurmanız ve Huawei hesabı ile oturum açmanız gerekiyor. Sonrasında güncelleme kontrolü yapılarak beta sürümünü yükleyebilirsiniz.

EMUI 9.1 güncellemesi alacak olan bu 14 akıllı telefon modelinden herhangi birine sahip olan kullanıcılar test sürümüne şu an için sadece Çin’de ulaşabiliyorlar. Fakat, diğer ülkelerde yaşayan kullanıcılara test sürümünün ulaşmasının birkaç gün süreceği gelen bilgiler arasında.

Ayrıca Huawei, Beta sürümünün sağlıklı olarak yüklenebilmesi için cihazınıda 6 GB kadar bir boş alan ayırmanızı tavsiye ediyor.