"Emre oynarsa futbol hayatı biter" şeklindeki açıklamalar polemik yaratırken, Emre Belözoğlu'nun sakatlığı ile ilgili haber ve yorumlar TIP dünyasında şaşkınlıkla karşılandı.

Konyaspor ile 13 Mart'ta oynanan maçın sonlarında sakatlanarak oyunu sedye ile terkeden Emre'nin dün takımla çalışmalara başlaması mucize gibi yorumlansa da işin aslı farklı.

FUTBOLSEVERLER YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR

Sporcu sakatlanmalarıyla ilgili uzman kişiler bilgisizliğin ve araştırmadan yapılan haberlerin doğurduğu sonuçların futbolseverleri yanlış yönlendirdiğini ve polemik içinde kalan o futbolcu ile kulüp yetkililerinin zor anlar yaşadıklarını söyleyerek;

"Emre'nin neyi var önce onu bilmek lazım. Emre'nin adalesinde problem var. Adelesinden sorun yaşayan hangi futbolcunun futbol hayatı bitti bugüne kadar? Adale sakatlıkları hiç bir futbolcunun futbol hayatını bitirmez. Bu tür haberlere çok şaşırıyoruz. Sporcu sakatlanmalarıyla ilgili uzman kişilerden donanımlı bilgi almak gerekir" diye konuştular.

ASLA RİSKE EDİLMEDİ

Kulüp yetkililerinden aldığımız bilgilere göre ise Emre'nin Bursaspor'a karşı bile oynama ihtimali vardı ama ağrıları geçmeyince maç kadrosundan çıkarıldı. 25 gündür sadece iki kez takımla çalışabilen Emre Bursaspor maçından önceki dönemde ise Galatasaray maçında oynayamadı. Milli Takımla Avusturya'ya karşı forma giyemedi. 3 haftadır tedavisi süren ve adalesindeki problem tamamen iyileşmeyen milli oyuncu riske edilmedi. Teknik Direktör Aykut Kocaman da Bursaspor beraberliğinden sonra "Telafisi olmayan haftalarda değiliz" derken sadece puan kaybı için değil, sakat oyuncuların riske edilmemesi konusuna da işaret ediyordu.

EMRE, DÜNKÜ ANTRENMANDA SANKİ RESMİ MAÇTAYDI

Futbol hayatı bitebilir denilen Emre'nin çarşamba günkü antrenmanda maçtaki gibi mücadele etmesi belli bir kesimi şoke etti. Emre her mücadeleye girdi. Tozlukları çamurlandı, sakat olan ayağı ile şut çekti. Takımla beraber antrenmanı tamamladı. Emre bir gün önce de koşmuş ve hiç bir problem yaşamamıştı.

ESKİŞEHİRSPOR MAÇINDA OYNAR

Bu durum karşısında bilgisine başvurduğumuz bir kulüp yetkilisi şunları söyledi: "Emre'nin antrenmana çıktığını görüyorlar, koştuğunu görüyorlar ona rağmen futbol hayatı bitebilir diyorlar. Bunlar gerçekten anlam verilemeyen haberler, bilgisizlik ve araştırmadan yapılan haberler. Emre şu an iyi durumda. Maç saatine kadar bir aksilik, bir şanssızlık, başka bir sakatlık yaşanmazsa oynar. Bilgisizlik ortada kol geziyor. Biz şeffafız, herşeyi açıklıyoruz. Sitemizden olsun, televizyonumuzdan olsun ama yetmiyor. Arayıp soranlara da bilgi veriyoruz ama maalesef istediği gibi yazanlar var"

Hürriyet