Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, takımın iyi olması için teknik direktör olarak oyuncuların kalbine ve kafasına ulaşmak gerektiğini belirtti.

Daum, Kicker dergisine verdiği röportajda, kulüpte ve takımda belirgin bir yapının olduğunu, herkesin kendi pozisyonunu ve görevini iyi bir şekilde bildiğini kaydederek, ''Teknik direktör olarak oyuncuların kalbine ve kafasına ulaşmak lazım. Böylelikle bütün takım iyi olur'' dedi.

Galatasaray'a karşısında alınan 3-1'lik galibiyetin çok özel bir önemi bulunduğunu, sarı-kırmızılılara karşı üstün ve kontrollü bir oyun sergilediklerini ifade eden Daum, Galatasaray'ın sadece 2 şans bulduğu başka bir maç yaşamadığını, bu takıma karşı maçların genellikle açık ve zor geçtiğini kaydetti.

Daha önceden konuşulan görev dağılımının iyi bir şekilde yerine getirilmesinden dolayı bu başarının elde edildiğini ifade eden Daum, oyuncuların çok iyi hazırlandıklarını, bunun da kendilerine güven verdiğini belirtti.

''Sizi olumsuz ya da olumlu bir şekilde şaşırtan oyuncu oldu mu'' sorusuna Daum, ''Emre olağanüstü bir gelişme sağladı. Nasıl da çalışıyor. Emre belki de takımın en değerli oyuncusu'' yanıtını verdi.

Daum, genç Kazım'ın da olumlu bir gelişme sağladığını, olumsuz gelişme sağlayan oyuncuları olmadığını ifade etti.

Alex'in de oyunu yönlendiren, golü hazırlayan, gol atan ve lider bir oyuncu olduğunu belirten Daum, Alex'i zamanında kendisinin Türkiye getirdiğini, onunla iyi bir kişisel ilişki içinde olduğunu, bu futbolcunun da kendisine olan bu güveni kat kat geri verdiğini kaydetti.

Daum, sezon sonu hedefinin sorulması üzerine ise Avrupa Ligi'nde şampiyonluğun çok önemli olacağını, ancak Türkiye Ligi'nde şampiyonluğun doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için daha da önem taşıyacağını sözlerine ekledi./sabah