Antalya Emniyet Müdürlüğü ile Akdeniz Turizm Otelciler Birliği'nin ortaklaşa hazırladığı çalışma ile Kurban bayramı tatili için aileleriyle birlikte Antalya'ya gelen sürücülerden kuralara uyan 10 kişiye ücretsiz tatil yapma imkanı sağlanacak.
Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan ve Akdeniz Turizm Otelciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır ile birlikte düzenlediği basın toplantısında bayram süresince yapılacak çalışma ile ilgili bilgi verdi.
Emniyet Müdürü Arslan, kurban bayramı süresince tatilini geçirmek amacıyla Mersin, Muğla, ve Burdur istikametlerinden Antalya'ya gelecek sürücülerin Antalya il hududuna girişlerinden itibaren yapılacak ilk denetleme ve kontrolleri sonrasında denetim, gözetim ve uygulama ekiplerinin kontrollerinden geçirileceğini söyledi. Emniyet Müdürü Arslan, Muğla sahil güzergahından gelen sürücülerin Tünektepe mevkiinde, Mersin güzergahından gelen sürücülerin Pınarlı kavşağında, Burdur güzergahından gelen sürücülerinde Kepez kavşağında son kontrollerinin yapılacağını belirterek,. Kontrollerde aile olarak seyahat eden sürücülerin; radarla tespit neticesinde aşırı hız yapmayan, alkolsüz araç kullanan, hatalı sollama yapmayan, kavşaklara yaklaşırken hızını azaltan, önündeki araç ile takip mesafesini korumaları izlenecek.
Tüm trafik kurallarına harfiyen uyan sürücülerin Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan teşekkür belgesi ile tebrike dileceğini söyleyen Emniyet Müdürü Arslan, "Bu sürücülerimizden yapılacak belge sorgulamalarında 2007 yılı içerisinde herhangi bir trafik kusuru karşılığı ceza almamış 10 sürücüye ailesi ile birlikte Antalya'daki turistik tesislerde 3 gün ücretsiz tatil yapma imkanı sağlanacak" diye konuştu.
Amaçlarının sürücüleri cezalandırmak değil, kurallara uymaları için teşvik etmek olduğunu ifade eden Arslan, uygulamada kendilerine destek sağlayan AKTOB'a teşekkür etti.

AKTOB Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır ise, Antalya Emniyet Müdürlüğü ile yaptıkları ortak çalışma ile Kurban bayramında sürücülere ve ailelerine yönelik teşvik amaçlı tatil imkanı sağlayacaklarını belirterek, böyle bir çalışmada yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Çorabatır, yapılan diğer bir çalışma ile Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarından başarılı olan 10 polis memuruna da ücretsiz tatil imkanı sağlayacaklarını belirtti.