Emekli Emniyet Müdürü Esat Avcı, Kurtuluş Savaşı"nda Aydın Cephesi"nde yaşan olaylara yer verdiği "Aydın Destanı" adlı ilk kitabını yayınladı.
Emekli Emniyet Müdürü Esat Avcı, çocukluğundan beri duymuş, görmüş ve incelemiş olduğu olayları yazıya dökerek bir kitap haline getirdi. "Aydın Destanı" adını verdiği kitabında ağırlıklı olarak Kurtuluş Savaşı"nda Umurlu Cephesi"ni anlatan Avcı, 1900-1923 yılları arasında Aydın"da ve Umurlu Cephesi"nde neler olup bittiğini birinci ve ikinci ağızdan dinlediği kişilerle ve kaynak kitaplara dayanarak kaleme aldı. Avcı, eserinde Türkiye"nin o günkü sosyo-ekonomik, sosyolojik ve ekonomik yapısına da yer verdi.
Avcı, 5 yıllık yoğun çalışması sonucu bitirebildiğini eserinde, o yıllarda yayın hayatını sürdüren Tasviri Efkar Gazetesi"nden ve gazetenin muhabiri olan Arif Oruç"un da kitabından faydalandığını belirtti. Avcı, büyük boy ve 261 sayfadan oluşan eserinde gençlerin faydalanacağı şeylerin olduğunu kaydetti.
Kurtuluş Savaşı"nda Aydın Cephesi"nde yaşan olaylara yer verdiği "Aydın Destanı" adlı ilk kitabını yayınlayan Avcı, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz"e imzalı bir kitabını hediye etti.
ESAT AVCI KİMDİR?
1949 yılında Söke ilçesinin Bağarası Beldesinde dünyaya gelen Esat Avcı, Polis Kolejini ve Polis Akademisini bitirdikten sonra görev başladı. 1993 yılında da Emniyet Müdürlüğü rütbesinde iken emekli olan Avcı, Söke"ye yerleşti. Kendisini kitap yazmaya adayan Avcı, halen araştırmalarına devam ediyor.