PARK SORUNU HABERİNİ OKUYUN!

AYDINPOST ÖZEL-Aydın'da Adnan Menderes Bulvarın da kısa bir süredir uygulanan park yasağıyla ilgili olarak Aydınpost'un yaptığı haberler ses getirdi. Konuyla ilgli mağdur olan ve Aydınpost'un objektifine konuşan esnafları makamına davet ettiği öğrenilen Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, trafikteki bütün görevli personeline 10 dakikaya kadar müsade tanınacak talimatı verdi.

Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Aydınpost'un bulvar esnafının dertlerine yönelik yaptığı haberi üzerine harekete geçti.
Açıklamalara gereken duyarlılığı gösteren İl Emniyet Müdürü Kurt, sıkıntı yaşayan esnafları telefonla arayarak önce makamına davet etti.
Makamına yaptığı davet üzerine esnaflarla konuşan Tacettin Kurt, esnafların ikinci sıra park yapılabilmesi yönündeki taleplerini dinledi. Bulvar esnafının konuya hassasiyet göstermesi dolayısıyla teşekkürlerini sunduğu İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, "Park yerleri konusunda asıl sorumluluk belediyededir. Bizim işimiz trafiğin akışını düzenli olarak sağlamaktır" diye konuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜ NELER SÖYLEDİ?

Aydın Emniyet Müdür Tacettin Kurt, Aydınposr Editörü Erman Çetin'e telefonla ulaşarak verdiği bilgide, "Ben esnaf arkadaşlarla görüşme yaptım. Kendilerini dinledim. Park sıkıntısı konusunda belli konularda anlaşma sağladık. Bizim amacımız asla vatandaşı mağdur etmek değildir olmamıştır da. Aydın Emniyet Müdürlüğü'nün görevi o alanda trafiğin akışını sağlamaktır. Yoksa park yerleri tamamen belediyenin kontrolündedir. Ancak bulvar esnafının mağduriyet yaşamaması için ben trafik memuru arkadaşlarımızı da toplayıp bilgiler verdim. Ancak kuralların, kanunun uygulanması gerektiği yerlerde biz bunu yapacağız. Ceza kesilmesi yönünde de benim ya da Sayın Vali H. Avni Coş'un verdiği herhangi bir emir  de yoktur. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Bu, kanunda yer alan bir durumdur. O mağazalarda ben de durup alışveriş yapabilirim ya da cezayı kesen polis memuru da yapabilir. Kanun neyi gerektiriyorsa o çerçevede arkadaşlarımız görevini yerine getirmeye çalışıyor. Kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.
Kurt ayrıca, "Sürücüler orada iyi niyeti suistimal etmedikçe kısa sürede işlerini tamamlamak kaydıyla dörtlülerini yakarak park yapabilirler. Şayet park alanında boş alan varsa öncelik oraya park etmek olmalı. Yoksa da görevli memurlar bu konuda gereken müsamahayı gösterecek" dedi.