Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü altında bulunan web sitelerinden verilen hizmeti engellemek amacıyla bugün 09.35-10.29 saatleri arasında sanal saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Saldırının amacının "hedef sisteminin ağ bant genişliğini ve kaynaklarını tüketerek servis kesintisi yaratmak" olduğu belirtilen açıklamada, DDos saldırısı pek çok IP adresinden gelen internet trafiğinden kaynaklandığı için teknolojik olarak engellenmesinin zor bir tür olduğu kaydedildi.

Yapılan DDos saldırısının sonucunda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen bilgi sistemleri ve web sitelerinin herhangi bir zarar görmediği, sadece Emniyet Genel Müdürlüğü’nce kullanılan internet hattının bant genişliğinin dolmasından dolayı internet üzerinden sistemlere erişimde sıkıntı yaşandığı öğrenildi. Emniyet Genel Müdürlüğü web sitelerine karşı saat 06.35’de başlayan saldırının saat 10.29 itibariyle kesildiği ve web sitesinin normal olarak hizmet vermeye devam ettiği belirtildi.

İnternette çıkan "Redhack hacker grubu Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesini çökertti", "Uluslararası hacker grubu Anonymous Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesini çökertti" haberlerinin gerçeği yansıtmadığı da ifade edilen açıklamada, DDoS saldırısından kaynaklanan ve 54 dakika devam eden erişim zorluğu haricinde bir hecklemenin sözkonusu olmadığı kaydedildi.