Başbakanlık ve Bakanlıktan gelen cevap ile ilgili bilgiler veren Osman Coşkun, “Biz bu raporda Yabancıların tapu alırken yaşadıkları sıkıntıları, İmar Planlarındaki sıkıntıları, Mera sıkıntısını konularını dile getirdik. Bu raporda ilk olarak tapu sorunu ve askeri izin bölgesinde yaşanan zaman sorunun dile getirdik. Bu anlamda bu izin süreleri geç kalınca gerek Emlakçı gerekse ev satın alan kişilerin zamandan dolayı sıkıntılar yaşadığını dile getirdik. Art niyetli kişilerin aynı yeri iki veya üçüncü şahıslara satma durumu olmasından dolayı bu sıkıntının ortaya çıktığını ve bu izin işleminin Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine verilmesi durumu dile getirdik. Çünkü Askeri İzin Belgesi"nin yaklaşık 6 ile 9 arasında gelmesinden kaynaklanan sıkıntıyı tapuyu üçüncü şahıslara vererek borçlarını ödemeye çalışıyorlar, yada vergi borcundan dolayı evleri ipotek altına alınarak satışı durduruluyor. Evi satın alan yabancı uyruklu şahıslarda paralarını ödeyerek evde oturuyorlar fakat tapularını alamıyorlar. Yaşanan bu zaman problemi kötü niyetli kişilerce rant sağlamak amacıyla kullanılıyor ve bölgemize olan güven zedeleniyor” dedi.

Gelen cevabın içeriği hakkında da bilgiler veren Coşkun, “Bize gönderilen cevapta, "2644 sayılı Tapu Kanununun 35.nci maddesinde askeri yasak bölgeleri, askeri güvenlik bölgeleri, özel güvenlik bölgeleri ile stratejik bölgelere ve değişik kararlarına it harita ve koordinat değerlerinin Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarınca kurumumuza bildirilmesi öngörülmüş ise de arazinin fiili yapısı ile uyumsuzluğu tespit edilen değerlerinin düzeltilmesi işlemi ve sayısallaştırma çalışmaları tamamlanmadığından mevcut uygulamayı devam edilmektedir” denildi. Bu anlamda şu an çalışmalar bu şekilde devam edecekler. İmar Planlarının yeniden düzenlenmesi ve Askeri "ye tarafından yeni çalışmalar yapılıncaya kadar beklemede olacağız” diye konuştu.

KISMİ YAPILAŞMA TUTANAKLARI GEÇ ULAŞTI

Kültür ve Turizm Bakanlığına iletilmesi gereken “Kısmi Yapılaşma Tutanakları” ile ilgili olarak önceki belediye meclisi tarafından 2007 yılında çalışmalar yapıldığını anımsatan Coşkun, “2009 yılında hala yapılan çalışmaların Bakanlığa iletilmediği yönünde cevap gelince Belediye ile görüştük. Çalışmaların iletildiğini söylediler beklemedeyiz” diyerek, Mera vasfında bulunan arazilerin yatırıma açılması için gereken "Ot Bedeli" ödemesi çalışmalarının da sürdüğünü yönünde cevap geldiğini de belirtti.
Coşkun, turizm alanı ilan edilen 3 bin hektarlık mera alnıyla ilgili olarak da bilgilendirildiklerini dile getirerek, “300 hektar içinde yer alan 1 ve 2 nolu mera vasfıyla ilgili olarak Bankalığın "Ot Bedeli" konusunda çalışmalarının sürdüğünü bize bildirdi. Ayrıca 2. nolu alt bölge içinde kalan 13001 parsel numaralı taşınmaza ilişkin planın değişikliğinin 19.06.2009 tarihinde onaylandığını ve anılan parsel alt bölgeden çıkarılarak tahsis amaçlı değerlendirilmek üzere turizm tesis alnın olarak planladığı bize verilen cevapta bildirildi” şeklinde konuştu.