Didim Belediyesi"nde düzenlenen toplantıya Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, Arena Uluslar arası Fuarcılık"ın temsilcisi Kudret Çiçekçi, Belediye Meclis üyeleri ve emlakçılar katıldı.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Belediyesi"nin fuarda50 metrekarelik yer kiraladığını ve Didim"den fuara katılmak isteyen tüm emlakçıların burada ücretsiz tanıtımını yapabileceklerini söyleyerek, “Biz ilçemizdeki tüm emlakçıları bu fuara davet edeceğiz. Didim bir turizm kenti ve son yıllarda ilçemizin gelişmesiyle beraber inşaat sektöründe de hızlı bir artış oldu. Özellikle İngiliz uyruklu vatandaşlarında ilçemizde yaşamayı seçmesinin ardından ilçemizde konut sektöründe hızlı bir artış oldu” dedi.
Sadece İngilizler için değil diğer Avrupa ülkeleri ve Rusya gibi ülkelere de tanıtımının yapılması gerektiğini savunan Başkan Kamacı, “Bu fuar tanıtımımız açısından çok önemli, Didim"de kalitenin ve çeşitliliğin artması için bu tür fuarların önemi giderek artıyor. Biz de bu anlamda İlçemizin tanıtımını arttırmak ve çeşitlilik kazandırmak amacıyla fuarda bir yer kiraladık. Bu yerde İlçemizdeki emlakçılar ücretsiz tanıtımlarını yapabilecekler. Bu anlamda bu fuar ilçemizde krizde olan inşaat sektöründe de hareketlenmeye vesile olabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun da, Didim"de inşaat sektörünün çok hızlı bir şekilde geliştiğine dikkat çekerek, “İnşaat sektöründeki bu artış emlakçı sayısını da artırdı. Buna bağlı olarak konutların satımında da sıkıntılar oluştu. Özellikle İngiliz uyruklu vatandaşların ilçemize yerleşmesinin ardından inşaat sektörü daha da hareketlendi. Fakat tüm dünyada yaşan kriz İlçemizdeki inşaatçıları ve müteahhitleri de etkiledi. Bu nedenle yapılan evler elde kalınca konut fiyatlarında düşmeler yaşandı” şeklinde konuştu.