Ege ve Akdeniz Bölgesinde kıyısında yer alan İlçelerin Emlak temsilcileri İngiltere İzmir Konsolosu Anthony Willy Buttigieg ziyaret edip, görüş alış verişinde bulunuldu.
Gerçekleştirilen ziyaretin içeriğiyle ilgili gazetecilere bilgiler veren Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun “Ziyaretimizin asıl amacı yabancılara özellikle İngilizlere yönelik satışların yeniden arttırılması konusuydu. Bizler yabancıların mülk edinme, satışların arttırılması ve güvenlik konularını dile getirdik. Yeni çıkacak mütekabiliyet yasası da ziyarette görüşüldü. Güzel bir görüşme yaptık. Özellikle Konsolos Bey başta dolandırıcılık olmak üzere yaşanan sıkıntıları bildiğini söyledi. Kendisinin ülkesi tarafından ülkemiz genelinde yaşanan sıkıntıların çözümü ve yaşanan diğer sorunlarla ilgili olarak kendisinin yetkilendirildiğini bizlere ifade etti. Konsolos Willy Bey bu sıkıntılarla ilgili çeşitli toplantılar yaptığını yerel ve merkezi anlamda ziyaretlerde bulunduğunu bildirdi. Biz de sıkıntıları bildiğimiz, her konuda kendisine destek olacağımız söyledik. Görüş ve önerilerimizin kendisi açısından da önemli olduğunu bize bildirdi. Biz de buna kayıtsız kalmayacağız” dedi.
“SATIŞLARDAKİ DURGUNLUĞUN ASIL NEDENİ KRİZ”
Yabancılar Mülk alımı konusunda baş faktörün Ekonomik kriz olduğunu öğrendiklerini belirten Coşkun “Bizler satışların yeniden arttırılması konusunu dile getirdiğimizde Konsolos bey bize asıl nedenin ekonomik kriz olduğunu söyledi. Bu sorunun sadece Türkiye’de değil Avrupa’da yaşandığını bildirdi. Yunanistan’ın krizde olmasına rağmen oradaki gayri menkul fiyatlarının bile Türkiye’den pahalı olduğunu bize bildirdi. Kriz’in insanları olumsuz anlamda etkilediğini söyledi. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımız yapacağız” şeklinde konuştu.
“KAYBOLAN GÜVEN FUARDA SAĞLANACAK”
Özellikle başta İngilizler olmak üzere yabancıların kaybolan güven ve itibar duygularını kazanmak için Londra’daki Emlak fuarına katılacaklarını söyleyen Coşkun “Bizde Yabancıların yeniden itibarının kazanılması ve güven duygusunun oluşturulması noktasında önümüzdeki günlerde İngiltere’nin Londra kentinde yapılacak olan Emlak Fuarına katılacağız. Burada Türk ve İngiliz yetkililerle bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenlenecek. Bu düşüncemizi Konsolos Bey’e de ilettik. Kendisi de bizim bu önerimize destek verdi ve her konuda desteğe hazır olduğunu söyledi.”dedi.
“İKİNCİ İNGİLİZ ÇIKARTMASI”
Coşkun Didim’e ve Kıyı İlçelerine ikinci bir İngiliz çıkarması yapılması noktasında bu girişimleri bulunduklarını söylerken “Yaşanan sorunların farkında olduğumuz kendilerine ilettik. Ayrıca Mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla birlikte yabancıların tapularını kısa sürede alacağını da söyledik. İzinlerin artık askeriyeden değil, Valiliklerden alınacağını bildirdik. Yeniden bir güven duygusu yaratılması noktasında çalışmalarımızdan bahsettik. Bu kapsamda yurt dışından gelen insanların sık uğradığı yerlerden olan Havaalanı, Resmi yerler, ziyaret alanları ve insanların sık gittiği yerlere İngilizce- Türkçe uyarı broşürleri asacağımızı söyledik. Konsolos Bey bunu çok beğendi ve çalışma yapılmadan önce kendisinin de bu çalışmayı görüp destek verebileceğini söyledi. Böyle bir katkı vermesi de bizleri mutlu etti. Bu ziyaretin Yabancıların yeniden ülkemize dönüşü ve yeni çalışmalara imza atılmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.