Krizin yol açtığı durgunluk yüzünden emlak fiyatları yüzde 50 oranında düşüş gösterdi.
Kuşadası Kale Emlak Şirketi sahibi Yusuf Çelik, emlak fiyatlarında yüzde 50, alım oranlarında da yüzde 60 düşüş yaşandığını söyledi. Ekonomik krizle birlikte Kuşadası'nda büyük bir durgunluk yaşandığını belirten Çelik, "Daire fiyatları yüzde 40, yazlık fiyatları yüzde 50 oranında düştü. Fiyatları 55 (bin) ila 100 (bin) TL arasında olan daireler için ekonomik durumu iyi olan ya da banka kredisiyle ev almak isteyenler açısından bir fırsat görüldü. Fakat sahil kenarında ve sitelerde bulunan dubleks,
tripleks yazlıkların satışlarında fiyatların yüzde 50 oranında düşmesi bile satışları durma noktasına getirdi. 2007 ile 2009 yılları arasında satış oranı yüzde 60 geriledi" dedi.
Bu arada, emlak piyasasındaki durgunluk Kuşadası'ndan ev satın alan yabancı uyrukluları da etkiledi. Kale Emlak firmasının sahibi Yusuf Çelik, yabancıların emlak alımının tamamen durduğunu, yüksek fiyatlara aldıkları evleri yarı fiyatına satmak için uğraştıklarını belirterek, emlak sektörünün son 2 yılda yatırım aracı olmaktan çıktığını söyledi.