Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı turizm sektörünün en önemli fuarlarından birisidir. Bu fuar ile sektörün bileşenleri bir araya gelerek geleceğe yatırım yapmak ve bu doğrultuda tanıtımlarını sağlamak için emek harcarlar. Elbette ülkemizin önemli turizm markaları olan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay fuarda ilçelerini en iyi şekilde tanıttılar. Başkan Ömer Günel göreve geldiği günden bu yana ilçenin kan kaybetmiş turizm sektörünü tekrar eski günlerine dönüştürmek için küçük dokunuşlar yapmaya devam ediyor.

Başkan Ömer Günel sektörü tekrar ayağa kaldırmak için turizm ile ilgili herkes ile iş birliği yapmayı da ihmal etmiyor. Bu doğrultuda en büyük iş birliğini Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile gerçekleştiriyor. Bu sayede büyük maliyetlere sahip projeleri büyükşehir olanakları ile kısa sürede gerçekleştiriyor. Özellikle altyapı sorunlarına hızlı çözümler üretebiliyorlar. Eğer Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile sağlamış olduğu ortak çalışma zeminini sürdürürse Kuşadası’nın önemli sorunlarını kısa sürede çözebileceklerdir.

Başkan Ömer Günel işbirliği için sadece Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile değil, sektörün ve beraberinde Kuşadası’nın kronikleşmiş sorunlarını çözmek için ilgili herkes ile iş birliği yoluna gidebiliyor. Bu da onun Kuşadası için iyi vizyona sahip biri olduğunu gösteriyor. Kuşadası için merkezi yönetim temsilcileri ile oda ve borsalar ile demokratik kitle örgütleri ile Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel gibi çevre ilçe belediye başkanları ile de birlikte çalışmaktan çekinmiyor.

Başkan Ömer Günel halka daha iyi hizmet edebilmek için iş birliğine verdiği önemi bir kez daha Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda herkese gösterdi. Bu fuar kapsamında bir araya geldiği Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ile ortak çalışma yapacaklarının müjdesini verdi. Ege kıyılarının en önemli turizm kentlerinin belediye başkanlarının bir araya gelerek sinerji oluşturması ve birlikte çalışma zemini aramaları heyecan verici bir gelişme oldu.

Başkan Ömer Günel turizm için her türlü ulusal ve uluslararası fuar olanaklarını değerlendirerek Kuşadası’nın tanıtımı için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışmakta. Yeri gelmişken Kuşadası için büyük bir değer olan ama uzunca bir süredir atıl olarak duran Efes Kongre Merkezi’nin tekrar canlandırmak için projeler üretip ilgili kişilerle ortak çalışma grupları oluşturması bizi fazlasıyla heyecanlandırdı. Bu yolla Kuşadası turizmi kabuğunu kırıp kış aylarında bile tercih edilen bir merkez olacaktır. Yine Başkan Ömer Günel’in başta sağlık turizmi ile turizmi on iki aya yaymak için çaba sarf etmesi takdir edilmesi gereken bir durumdur. Bize ve Kuşadası’nı seven, burada yaşayan ve burayı seven herkesin görevi Ömer başkanı desteklemek olmalıdır.

Başka Kuşadası yok, Kuşadası için her birlikte mücadele etmeyi başaramazsak sıradan bir kıyı kasabasında öteye gidemeyeceğimizi unutmamamız gerekir.

“Kardeşinin salını karşıya geçirmeye yardım et, göreceksin ki sen de karşıdasın.” (Hint Αtasözü)