Koçarlı Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu başkanlığında yapılan toplantıya, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erman Denk, Belediye Başkanı Cengiz Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Ayan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum örgüt başkanları ve okul müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan Kaymakam Kurtoğlu, ilçede okuma yazma bilmeyen rakamlarının çok üzücü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''Geldiğimiz noktada, bilgi çağında globalleşen bir dünyada bu kötü tablo hepimizin ayıbı. Bu ayıbı yok etmek yine bizlerin elinde. Okuma yazmanın yaşı yok. 70 yaşında da olsa 80 yaşında da olsa bunun mutlaka anlatılması lazım.''
''Ana kız okuldayız'' kampanyasının önemli bir kampanya olduğunu belirten Kaymakam Kurtoğlu, ''Bu görev sadece Milli Eğitimin, Halk Eğitiminde görevi değil. Bu hepimizin görevi. 2012 senesi içerisinde öncelikli işimiz, 'ana kız okuldayız' kampanyası olacak. Bu kampanya çerçevesinde Yüzde 93 olan oranımızı çok daha üstlere çekebilmemiz lazım'' diye konuştu.
İlçede orta öğretime devamlılık oranının yüzde 77'lerde olduğunu da ifade eden Kaymakam Kurtoğlu, ''Çocuklarımızın okula gitmeme sebeplerinin araştırılması, bunu nasıl telafi edebileceğimizi, nasıl yardımcı olabileceğimizi mutlaka çözmemiz lazım'' dedi.
Halk Eğitim kurslarının talep olan her yerde açılacağını kaydeden Kaymakam Kurtoğlu, şunları bildirdi:
''Meslek edinmeden başlayarak, sosyal, kültürel kurslara, seminerlere kadar yaygın eğitim amacı neyse halk eğitimimiz bunu ilçemizde uygulamaya çalışmış. Halk eğitim yaygın eğitim denilince ilçemizin en ücra köşesine kadar ulaşması gerekir. Sadece ilçe merkezinde değil beldelerimizde, köylerimizde talep olan her yerde, talep olan her konuda kurs açabiliyor. 2012 senesi içerisinde de bu çalışmalar devam edecektir.''
2011-2012 eğitim öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hangi alana yönelik kursların açılmasının da değerlendirildiği toplantıda, yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, merkezler arası iş birliği ve koordinasyonun sağlanması, verimliliğin artırılması görüşüldü.