Özellikle eli ayağı tutup dilenen gençleri görünce çok üzüldüğünü belirten yaşlı kadın, çalışmayıp "iş yok" diye boş gezenlere çok kızdığını söyledi.
Kendi mahallesinden ve çevreden topladığı, plastik türü geri dönüşüm maddelerini yaklaşık 7 kilometre sırtında taşıyarak satıp kazandığı para ile geçinmeye çalışan Emir Hatice Yıldız, 3 oğlunun işsiz gezdiğini, kendisinin ise bu yaşta çalışarak onlara örnek olmaya çalıştığını söyledi.
Okur-yazar olmamasına rağmen yaşanan ekonomik kriz ve işsizliği değerlendiren Emir Hatice Yıldız, insanların şükür ve kanaati unuttuğunu belirterek “Eskiden parasızlık ve ekonomik kriz daha çoktu. Ancak herkes kendisinden daha kötü durumdakilere bakarak hayatından lezzet almaya çalışırdı. Şimdi fakir de zengin de mutsuz. Sebebi herkesin gözü hep daha yükseklerde. Televizyonlar da insanları "yok" unutturdu. Ne olacak kimse ayağını yorganına göre uzatmayınca ortaya "ekonomik kriz" denen şey çıktı” sözlerine yer verdi.
“SAĞLAM OLUP DİLENENLERE ÇOK ÜZÜLÜYORUM”
Kendisine göre dünyada en güzel duygunun çalışmak, en kötü duygunun da eli ayağı tutmasına rağmen dilenmek olduğunu ifade eden Emir Hatice Yıldız, “Yaşım 76, kimseye muhtaç olmamak ve dilenmemek için bir çok kişinin araba ile gittiği yolu ben sırtımda yükle yaya gidip geliyorum. Ancak bakıyorum sapa sağlam delikanlılar, hiç utanıp sıkılmadan sokak sokak dolaşıp el açıyor. Bunları görünce gerçekten çok üzülüyorum” dedi.