AK Parti Kadın Kolları'nın düzenlediği yemekte 78 AK Partili milletvekili adayı, Emine Erdoğan ile tanışma imkanı buldu. Tanışma yemeğinde ilk olarak AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin konuştu. Şahin, 2023 vizyonundan bahsederek güçlü bir toplumu önemsediklerini belirtti. 

Kadınsız bir demokrasi ve kadınsız bir siyasetin olmayacağını belirten Şahin, Başbakan Erdoğan'ın "Kadına karşı ayrımcılık, ırçıklıktan daha beterdir" sözünü şiar edindiklerini söyledi. AK Parti'nin 2007'deki yüzde 9 milletvekili kadın oranı rekorunu 12 Haziran'da gece 12'de yine kendilerinin kıracağını iddia eden Fatma Şahin, kadına yönelik şiddetin 2023'te tamamen azaldığı bir Türkiye istediklerini kaydetti. 

Yeni milletvekili adaylarına nahisatte bulunan Şahin, "Milletvekilliği en önemli makam ile sınavdır" dedi. "Biz halka hesap vermek durumundayız hem de inancımız gereği halka hesap vermek durumundayız" diyen Fatma Şahin, "Erkekleşmeden, fakat kadınlığımızı öne çıkarmadan siyaset yapmayı başarmamız gerekiyor. Siyaset bir takım oyunuysa hiç birimiz diğerinden daha güçlü değiliz" diye konuştu.

Konuşmasında bir de küçük bir anısını anlatan Şahin, "Brüksel'de Emine hanımla beraber olduğumuz zaman Fildişi Sahilleri'nin başkan eşi Emine hanımın yanına geldi ve şunu söyledi: 'Sizin eşiniz bir güneş, yalnızca sizi değil bizi de aydınlatıyor.' İşte lider bu" şeklinde konuştu. Daha sonra konuşma yapmak için kürsüye gelen AK Parti'nin en genç kadın adayı Ayşe Hacıoğlu, gençlik kolları teşkilatından başlayan ve milletvekili adaylığına kadar uzanan öyküsünü anlattı. Diyarbakır Milletvekili adayı olan ve engelleri aşan bir kadın sıfatıyla konuşma yapan Fatma Öncü ise, engelli olduğunu fakat azmin ve sabrın meyvesinin başarı olduğunu söyledi. Ankara Milletvekili Adayı olan Ülker Güzel ise en tecrübeli kadın adayı olarak kürsüye çıktı. AK Parti sayesinde Türkiye'nin dünyada söz sahibi bir ülke haline geldiğini kaydeden Güzel, genç milletvekili adaylarına tecrübelerinden bahsetti.

"BÖLGEDEKİ KADINLARIN UMUDU OLARAK MECLİSE GİRECEKSİNİZ"

Son olarak ise konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Emine Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinde AK Parti saflarında 78 kadın milletvekili adayının bulunmasının kendisini gururlandırdığını kaydetti. 

"Elbette gönlümüz çok daha fazla sayıda kadının milletvekili ve aday olarak bu mücadelede yerini almasından yanaydı ama katedilen mesafeyi de küçümseyemeyiz" diyen Emine Erdoğan, kadınların ilk olarak 1935 seçimlerine katıldığını hatırlattı. O dönemde mecliste yer alan 399 milletvekilinden sadece 17'sinin kadın olduğunu söyleyen Emine Erdoğan, aradan geçen 76 yıllık sürede kadınların temsil oranının yeterince artmadığını söyleyerek; "Ancak 2007 seçimleri öncesinde yüzde 4 olan milletvekili sayısının 2007 seçimlerinde yüzde 9 oranına artmış olması bu noktada umutlarımız artırdı, yüzümüzü güldürdü. Yüzde 100'ü geçen bu artışın inşallah 2011 seçimlerinde de devam etmesini ve meclis içinde kadın milletveli sayısının yüzde 20'lere yaklaşmasını temenni ediyorum" dedi.

Artık daha fazla kadının siyasete ilgi duyduğunu ifade eden Emine Erdoğan, siyasetle birlikte daha fazla alana kadın elinin değeceğini söyledi. Öncelikle kadına yönelik şiddetin önüne geçmek ve şiddete karşı toplumu bilinçlendirmek zorunda olduklarını kaydeden Emine Erdoğan, "Okula gidemeyen, okuma yazma bilmeyen bir tek kadın ve kız çocuğu bırakmamak zorundayız" dedi. 

"Sizler sadece Türkiye'nin kadınlarının sorunlarını çözmek için değil, bölgemizdeki ortak coğrafyamızdaki tüm kadınların umudu olarak meclise gireceksiniz" diyen Emine Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sizlerin siyasette aktif rol almanız, içinde bulunduğunuz coğrafyanın kadınları için bir örnek teşkil edecektir. Ürettiğiniz çözümler, şekillendirdiğiniz vizyon da Türkiye'nin kadınlarının model alınma sürecini daha da güçlendirecektir. Yani sizler Türkiye'nin kadınları için olduğu kadar, Afganistan'ın, Irak'ın, Filistin'in, Mısır'ın, Libya'nın, Yemen'in kadınları için de umut ışığı olacaksınız. Lütfen şunu aklınızdan çıkarmayınız. Ülkemizde ve bölgemizde dökülen gözyaşlarının dinmesi, akan kanın durması, gönüllerdeki ızdırabın, çekilen çilenin sona ermesi, ancak kadın duyarlılığının, kadın şefkatinin süreçlere hakim olmasıyla mümkündür" diye konuştu. 

Emine Erdoğan, milletvekili seçilemeyecek olan bazı adayların AK Parti kadrolarında gücü ve imkanları ölçüsünde fedakarca hizmete devam edeceklerine inandığını söyledi. Emine Erdoğan, konuşmasının sonunda ise kadın milletvekili adayları ile toplu bir hatıra fotoğrafı çektirerek, adaylarla tanıştı.