Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Aydın İl Koordinasyon Kurulunca, 56. kuruluş yıl etkinlikleri çerçevesinde ''Enerji Verimliliği'' konulu seminer düzenlendi.
Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Salonu'nda düzenlenen seminere, Ege Üniversitesi (EÜ) Makine Mühendisleri Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Gazanfer Harzadın, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğretim üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Başpınar ve Doç. Dr. Atakan Koç konuşmacı olarak katıldı.
Seminerde, ''Jeotermal enerjinin Türkiye'deki gelişimi'', ''Aydın'da jeotermal enerji ve kullanım olanakları'', ''Jeotermal sahaların yönetimi'', ''Jeotermal enerjinin endüstriyel kurutma amaçlı kullanımı'', ''Jeotermal enerjinin endüstriyel soğutma amaçlı kullanımı'', ''Su ürünleri yetiştiriciliğinde termal suların kullanımı'' ve ''Jeotermal enerjinin seralarda kullanımı'' konuları ele alındı.
Türkiye'de kırmızı et sorunu ve bu yıl ''domates güvesi''nin yarattığı rekolte düşüşü sorunun da dile getirildiği seminerde, Türkiye'nin sahip olduğu zengin alternatif enerji kaynaklarını değerlendirmek için araştırmalar yapan Prof. Dr. Gazanfer Harzadın, tarımsal ürünlerin kurutulmasında güneş enerjisi ve jeotermal enerjiden yararlanmasına dönük projeler üzerinde çalıştığını bildirdi.
Düzenlenen seminere, Aydın Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Fatih Küçüktaban, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, Makine Mühendisleri Odası Aydın İl Sekreteri Fikri Aydın ve Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu ve odaların üyeleri katıldı.