Arınç, Maliye ve Hazine'den sorumlu bakanların da en yüksek zammın yapılması görüşünü desteklediğini bildirdi.

Bülent Arınç, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde yeni yatırımların tanıtımı ve temel atma törenleri ile en yüksek vergi veren mükellefler ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye'nin En Büyük 500 ve İkinci Büyük 500 listelerinde yer alan Manisa'daki kuruluşların ödüllendirilmelerini kapsayan, 'Manisa 2023 Türkiye Hedefine İlerliyor' programına katıldı.

Arınç, programda yaptığı konuşmada, Bakanlar Kurulu'nda emekliler arasındaki maaş adaletsizliğini gidermek üzere hazırlanan İntibak Yasa Tasarısı'nın ele alındığı görüşme hakkında da bilgi verdi. Tasarının bugün Meclis'te yasalaşmasının beklendiğini dile getiren Arınç, 8 maddelik tasarının yasalaşmasıyla 2000 yılından önce emekliliklerde ortaya çıkan farklılıkların ve adaletsizliklerin giderilmiş olacağını söyledi.

Arınç, geçmişte siyasi iktidarların popülist politikalarla getirdiği farklı emeklilik düzenlemelerinin, ekonomik krizleri hazırlayan en büyük etkenlerden birisi olduğunu ve Hazine'ye zararı olan bu düzenlemelerin çok düşük emekli maaşlarına neden olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın Bakanlar Kurulu'na üç farklı seçenek getirdiğini dile getiren Arınç, "Yüzde 50 zam yaparsak, şu kadar kişi yararlanacak ve yararlanacakları miktarlar da şu oranlarda olacak. Yüzde 60 yaparsak şu kadar farklılık olacak, yüzde 70 yaparsak şu kadar farklılık olacak. Bundan 2 milyona yakın emekli istifade edecek' diye. Şimdi Maliye Bakanımızın, Hazine'den sorumlu bakanımızın halini düşünün. Çünkü her artışa göre vereceğiniz rakamlar çok büyük rakamlar." diye konuştu.

"Şöyle gözlerinizi en yakın komşumuz Yunanistan'a, Avrupa'nın en batısındaki Portekiz'e, İspanya'ya, Fransa, Almanya ve İngiltere'ye çevirin." diyen Arınç, şunları kaydetti: "Yanı başımızdaki Yunanistan'da maaşlar donduruldu, eksi yüzde 10-20'lere işçiler imza atmak için sırada bekliyor. Emekli maaşlarından kesintiler yapılmaya başlandı. AB'den istenen miktarın tamamı verilemiyor. Verilmesi için adeta komiserlik teklif ediyorlar. Çok acı olaylar. Allah hiçbir ülkeyi bu duruma düşürmesin.'