Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yürütülen "Toplum Yararına Çalışma" projesinin tanıtımı için Artvin Kapalı Spor Salonu'nda bir tören düzenlendi. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, İş-Kur Genel Müdürü Kazım Yiğit ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk oyunları gösterilerinin ardından bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projenin sosyal faydasına değinerek projenin önemine işaret etti. İşsiz kalan bir kişinin evine ekmek götürememesinin insan ruhunda oluşturduğu acının büyük olduğunu anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: "Sizler önemli projelerde çalışacaksınız. Okullarda çalışacaksınız, okullar çiçek gibi olacak. Çocuklara sağlıklı okullar sunulacak. Ayrıca, bakanlığımıza bağlı olarak ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve fidan dikimi gibi çalışmalar yapacaksınız. Ellerinize sağlık, elleriniz dert görmesin. Ömür boyu mutlu olun. Sizler için ne gerekiyorsa biz hizmetkarlarınız olarak yapmak boynumuzun borcudur."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, dünyada yaşanan sıkıntılara değinerek Avrupa'da işçiler ve devlet memurlarının işten çıkarıldığını anlattı. İki milyon emeklimize intibak yasasını çıkardıklarını anlatan Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Emeklimizi, memurumuzu, işçimizi enflasyona ezdirmiyoruz. Bir taraftan bunları yaparken diğer taraftan Hopa tünelini deliyoruz. Diğer taraftan Deriner Barajı'nı yapıyoruz. Memlekette istikrar ve itibar var. Yurt dışına çıktığınız zaman eskiden
olduğu gibi değil artık itibarlı bir ülke var. Bunlar sizler sayesinde oldu. Edirne'den Artvin'e kadar bu istikrarın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Meslek sahibi olmayanların iş bulmada zorluk yaşayacağına dikkat çeken Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Meslek sahibi olmasanız iş sahibi olmanız çok zordur. Onun için hükümet olarak 2012 yılında 1.5 milyar lira meslek sahibi olsun gençlerimiz diye pay ayırdık, teminat koyduk. Kim meslek sahibi olmak istiyorsa İş-Kur'a müracaat edecek ve eline sertifika alacak ve ben her işi yapıyorum demeyecek. Ben bir işi doğru ve güzel yapıyorum diyecek. Ekmek aslanın ağzında değil, ekmek aslanın midesinde onu
oradan çıkarabilmemiz için meslek sahibi olmanız lazım. Bizde meslek sahibi olmanız için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Meslek sahibi oluyor buna rağmen iş bulamıyor veya coğrafi şartlardan dolayı iş bulamıyorsunuz. Yine biz sosyal devletiz. İşte bu beyaz önlükleri giyen kardeşlerimize 8 ay iş verme imkanımız var." Artvin'de bin 800 kişiye bu imkanı sağlayacaklarını anlatan
Çelik, şöyle konuştu: "29 Nisan tarihinde de engelli kardeşlerimizin devlet memuru olması için sınav açarak, engellisi ve sağlıklısı ile vatandaşlarımızın iş sahibi olmaları için elden ne geliyorsa hükümet olarak sayın Başbakanımızın talimatı ile seferber olmuş durumdayız."

Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir butona basarak "Toplum Yararına Çalışma" projesinin startını verdi.

Proje kapsamında Artvin'de bin 800 kişi Belediyeler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü gibi kurumların bakım onarım gibi işlerinde yılın sekiz ayında çalışabilecek.