Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) tarafından yapılan çalışmaya göre, emekli aylıklarına Ocak ayında yapılan zamla taban emekli aylığı SSK emeklileri için 558,41 YTL'ye yükselecek.

TİED tarafında yapılan çalışmada, 5724 sayılı 2008 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca, bu aydan itibaren Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilen SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilerinin aylıklarına yüzde 2 zam yapılacağı belirtildi.

Çalışmada, söz konusu hüküm uyarınca memur emeklilerine yüzde 2'lik zammın yanı sıra 2007 yılının ikinci yarısında yapılan zammın gerçekleşen enflasyonun gerisinde kalmasından dolayı yüzde 0,35 oranında enflasyon farkı verileceğini ifade edildi.

Çalışmada, BAĞ-KUR ve SSK emeklileri açısından ise enflasyon farkından doğan bir alacağın söz konusu olmadığı kaydedildi. TİED'in çalışmasına göre, Aralık 2007 ve Ocak 2008'de sosyal destek ödemesi ve kaldırılan vergi iadeleri yerine uygulanan yüzde 4 oranındaki vergi iadesi dahil SSK taban ve ortalama emekli aylıkları şöyle:



Devredilen SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilerin geçen yılki taban emekli aylıkları ve bu yılın Ocak ayından itibaren geçerli olacak aylıklar şöyle: