Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda son değerlendirme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise "Emeklilikte yaşa takılanların haklarını istiyor" dedi. Peki, Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda son durum ne? İşte siyasilerin EYT konusundaki açıklamaları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ERDOĞAN: "TÜRKİYE POPÜLİST POLİTİKALARDAN ÇOK ÇEKTİ"

Erdoğan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda, şunları söyledi: "Burada rahmetli Demirel bir yanlışın içerisine düştü. Erken emeklilikle bu ülkede adeta bir çift ücret anlayışı geldi. Düşünün 38 yaşında bir insanın emekli edilmesi demek, hem o insana saygısızlık, hakarettir, hem de bu devletin hazinesine, kasasına. Çünkü bu insan 38 yaşında emekli olduğu zaman boş mu durur? Ne yapacak? Gidip kendisi bir yerde bir iş bulacak. Oradan da bir ücret alacak. Çift maaşla çalışacak. Şu anda dünyada başta İskandinav ülkeleri olmak üzere, artık onlar erken emekliliği yapan ülkeler olmasına rağmen, şimdi onlar 60-65 üzerine çıktılar. Daha da geliştiriyorlar ve emekliliği oralarda 70'e doğru taşıyorlar. Böyle bir durumun olduğu dünyada şimdi bizde bu erken emeklilik olayını kimler tahrik ediyor? Muhalefet. Eğer biz vatanseversek, milletimizi seversek ne için erken emeklilik diyoruz? Çalışıyorsun, çalıştığın yerde çalışmana devam et. Maaşın sürekli zaten orada artıyor, artmaya devam edecektir. Boşta kalmaktansa orada çalış. Ne için ayrılmayı, ne için emekli olmayı düşünüyorsun?"

Emekli olmanın insanı çok farklı yollara tahrik edebileceğini vurgulayan Erdoğan, "Bunlar muhalefetin desteğini alıyorlar. Türkiye geçmişte bu tür popülist politikalardan çok çekti. Yönettikleri dönemde Türkiye sosyal güvenlik sistemi bir batağın içindeydi. İşte Bay Kemal'in SSK Genel Müdürü olduğu zaman o hastanelerimizin durumu neydi? Şimdi ise hastanelerimizin durumun ne? Bizim dönemimizde sistemde infiale yol açabilecek şeyler nispeten düzeltildi. Geçmişte yaşanılanlardan hiç bir ders alınmadı. Buna bir bakmamız lazım. Ben burada popülist bir şeyle verdim gitti diyebilirim. Ama ben böyle bir şey diyemem. Bunu dersem ben milletime saygısızlık yapmış olurum." diye konuştu.

DESTİCİ: "EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR HAKLARINI İSTİYOR"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisince Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini söyledi. BBP olarak seçim daha başlamadan bütün siyasi partilere bir teklif yaptıklarını hatırlatan Destici, "Türkiye'de şu anda terörden de daha büyük bir tehdit var, o da siyasi bölücülüktür. 'Nasıl askerimiz, polisimiz sınır içi ve sınır dışında canını vererek, şehit olarak teröristlerle mücadele ediyorsa, gelin biz de el ve güç birliğiyle, ayrım yapmadan bütün partiler bu siyasi bölücülere karşı birlikte mücadele edelim. Birlikte olalım, askerimiz, polisimiz nasıl dağda, ovada teröristlerin kökünü kazıyorsa, biz de bunların sandıkta kökünü kazıyalım.' dedik." şeklinde konuştu.

Emeklilikte yaşa takılanların erken emeklilik değil haklarını istediklerini anlatan Destici, konuşmasına şöyle devam etti: "Emeklikte yaşa takılanlar işe başlarken devlet bize dedi ki, 'Şu kadar çalışacaksın, şu kadar yıl, bu kadar prim ödeyeceksin emekli olacaksın.' dedi. Sonra adeta maç oynanırken o esnada kural değiştirdi ve 'Yaş sınırı koyuyorum.' dedi. Bu olmaz. Emeklilikte yaşa takılanlar, erken emeklilik istemiyor, haklarını istiyor, mücadele ediyorlar, onların yanındayım.