Emeklilikte yaşa takılanlar, her gün deyim yerindeyse anlık olarak bir gelişme olup olmadığını kontrol etmek istiyor. Yaklaşık 700 bin kişi EYT Kanun Teklifi'nin tekrar Meclis'e gelmesini isterken il il toplantılar düzenleyip seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

EYT'DE YENİ GELİŞME VAR MI?

EYT konusunda ajanslara yansıyan yeni bir gelişme henüz yok. Son olarak Kayseri EYT Derneği Saadet Partisi'ne ziyarette bulunmuştu.

28 OCAK 2019: KAYSERİ EYT DERNEĞİ'NDEN SAADET PARTİSİNE ZİYARET

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği temsilcileri, Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette konuşan SP İl Başkanı Mahmut Arıkan; "Emeklilikte yaşa, iktidara ve ortağına takılan EYT'li hemşehrilerimizi teşkilatımızda ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Saadet Partisinin temel düsturu adalettir. Burada hak ihlali durumu var, dolayısıyla adaletsizlik var. Bu durumun en kısa zamanda son bulmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ziyarette, dernek temsilcileri emeklilikte yaşa takılanların sorunlarıyla alakalı Arıkan'a bilgiler verdi.

24 OCAK: "MECLİS'TE MÜCADELE EDİYORUZ"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği temsilciliği İnşaat Mühendisleri Odası konferans salonunda bir etkinlik düzeledi. Etkinliğe İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'da katıldı. Gerçekleşen toplantıda konuşan Milletvekili Dikbayır, kendisinin de EYT'lilerden biri olduğunu söylerken, "Ben şuna üzülüyorum. Biz her gün hak aramak zorunda kalıyoruz. Dün Tank Palet için, bugün EYT için. Bunlar zaten bizim hakkımız. Bunu almak için neden mücadele etmek zorunda bırakılıyoruz" diye konuştu.

Emeklilikte Yaşa Yakılanlar ile ilgili TBMM'nde bir araştırma önergesi verdiklerini de hatırlatan Milletvekili Dikbayır, "Biz İYİ Parti olarak Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili Meclis'te bir araştırma önergesi verdik. AKP ve MHP buna hayır dedi. Gereğini sandıkta yapın. Söz verdikleri için MHP ilk oylamada bize destek vermişti. Çok değerli Grup Başkanvekilleri vardı orada. Ama 1 saat sonra görevden alındı. İslamiyet kılıçla yayılmadı. Güzel ahlakla ve sözünü tutmakla yayıldı" dedi.

22 OCAK 2019: CHP'Lİ FARUK ÖZTRAK "ARKADAŞLARIMIZ HIZLA ÇALIŞIYOR"

Emeklilikte yaşa takılanların sorunları için CHP'nin verdiği yasa teklifinin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatan Öztrak, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını takip etmeyi sürdüreceklerini vurguladı. Öztrak, "Unutulmasın kula zulüm eden Allah'a kibirleniyordur ama 31 Mart'ta son söz milletimizin. Martın sonu bahar mı yoksa IMF kışı mı olacak, buna milletimiz karar verecek. Ben milletimizin, kendine sırt çeviren, kendinden uzaklaşan bu kibir abidelerine gereken uyarıyı sandıkta yapacağına inanıyorum." diye konuştu.

18 OCAK 2019: BAKAN SELÇUK'TAN EYT AÇIKLAMASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışma hayatına dair önemli açıklamalarda bulundu. Muhabirlerle kahvaltıda bir araya gelen Bakan Selçuk, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme konusunda, "Gündemimizde yok şu anda. Çocuklarımızın geleceği için gündemimizde yok esasında" dedi.