Bankamatiklerden para çekmek isteyen emeklilere yardım etme bahanesiyle yaklaşarak dolandırdığı öne sürülen bir kişi yakalandı

Edinilen bilgiye göre, Emekli maaşını çekmek isteyen emeklileri kendine kurban seçen 43 yaşındaki İbrahim Can geçtiğimiz hafta içerisinde Güngören'de bankamatikten para çekmek isteyen 73 yaşındaki M.O'nun yanına geldi. İki bankamatik olmasına rağmen İbrahim Can, M.O'nun bulunduğu bankamatiğe yöneldi. Yaşlı adama yavaş yavaş yaklaşan İbrahim Can, M.O'ya 'yardım etme' bahanesiyle bankamatiğin tuşlarına sürekli bastı. Bankamatikle bir süre daha uğraşan İbrahim Can, yaşlı adamın şifresini öğrenerek M.O'ya "Hesabınızda para yok" diye kandırıp el çabukluğu ile bankamatik kartını sahte bir banka kartıyla değiştirdi. M.O'da yan tarafta bulunan bankamatiğe sahte kartı takarak tekrar yardımcı olmaya başladı. İbrahim Can bu sırada kargaşadan faydalanıp olay yerinden uzaklaştı. Parasını çekmek için büyük uğraş veren M.O. daha sonra çevredekilerden yardım istedi. Bankamatik önündeki hareketliliği fark eden Güven Timlerine bağlı sivil bir polis olay yerine gelerek, M.O'nun kartının değiştirildiğini elindeki kartın kendisine ait olmadığını fark etti. Hafta sonu tatili dolayısıyla kapalı olan bankanın ertesi gün açılmasıyla polis ekipleri bankanın kamera görüntülerini incelemeye aldı.

2 HAFTADA 4 EMEKLİDEN 9 BİN LİRA

Bu yöntemle 2 haftada 4 emeklinin hesabından yaklaşık 9 bin lira para çeken İbrahim Can'ı yakalamak için polis ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı. Son aylarda gerçekleşen olayların görüntülerini karşılaştırdıkları zaman İbrahim Can'ın kimliğini tespit ettiler. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Güven Tim'i ekipleri Bağcılar'da bir kahveanede otururken yakaladı. İfadesini almak için İbrahim Can'ı emniyete götüren polis ekipleri yaptıkları detaylı araştırmada bir suç makinesi ile karşılaştı.

TÜRKİYE'Yİ DOLANDIRDI HAPİSTEN ÇIKINCA DEVAM ETTİ

İbrahim Can'ın kaydını sorgulayan polis ekipleri 36 ayrı suçtan sabıkasının olduğunu, dolandırıcılık, yankesicilik ve sahte kimlik taşımak dahil 18 ayrı suçtan arandığını belirledi. Polis ekipleri ayrıca evli ve iki çocuk babası İbrahim Can'ın aynı yöntemle sadece İstanbul'da değil, Kastamonu, İzmit, Kayseri, Adana ve Samsun'da da defalarca dolandırıcılık yaptığını belirledi. Emniyette susma hakkını kullanan, hakkında 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve geçen yıl yine dolandırıcılık suçundan 6 ay hapis yatan İbrahim Can, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanarak Metris Cezaevi'ne götürüldü.