SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri arasında maaş farklılıkların gidererek, şu anda 620 lira olan en düşük emekli aylığını 900 liraya çıkaracak olan İntibak Yasa Tasarısı Başbakanlık'a gönderildi.

Tasarıyla üst gösterge tablosundan aylık veya gelir alanların intibakları, bulundukları derece ve kademelere göre yükseltilecek. Yeni tablodan aylık veya gelir alanların oranı yüzde 60 olarak esas alınacak.

İşçi emeklileri, haksızlığın düzeltilmesi için yasanın çıkmasını bekliyor. Yasal düzenleme yapılmaması halinde işçi emeklileri AİHM'e gidecek. Düzenlemenin maliyetinin 3.5 ile 4 katrilyon lirayı bulması ve geçmişe dönük hakların iadesini içermesi sebebiyle IMF ile yapılacak anlaşmada en önemli pazarlık konularından birisini oluşturuyor.

İŞTE TASARI

İNTİBAK yasası olarak anılan kanun teklifi şöyle: 'Mevcut gösterge tablosundan gelir ve aylık alanlar, ekte düzenlenen yeni gösterge tablosu esas alınarak yukarıya doğru intibaklandırılır.

Yaşlılık, maluliyet ve ölüm sigortasından aylık veya gelir alanlara uygulanan oran, 506 sayılı kanunun 61'inci maddedeki esaslara göre arttırılır veya azaltılır.