Emekliler Derneği tarafından alınan tekerlekli sandalye ise 83 yaşındaki Kore Gazisi Hüseyin Okyay’a umut oldu. Her iki kalça kemiği kırık olan ve yürüyemez duruma gelen Kore Gazisi Hüseyin Okyay’ı Çapahasan Mahallesi 218 sokakta bulunan evinde ziyaret eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş ve yönetim kurulu üyeleri ile Türkiye Emekliler Derneği Başkanı A.Cahit Coşkun, tekerlekli sandalyeyi kendisine hediye etti.
İki hafta önce hastanenden taburcu olan Gazi arkadaşlarının yürüyemez durumda olmasından dolayı kendisine verilen sandalye ile günlük yaşamını daha da kolay idame ettirmesini amaçladıklarını dile getiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş; “Zaman zaman Gazi arkadaşlarımızla bir araya gelip eskilerden konuşup sohbet ediyorduk ama Hüseyin kardeşimiz her zaman bizimle birlikte olamıyordu. Emekliler derneğimizin eksiğiniz veya bir ihtiyacınız var mı sorusu olmuştu bizde bu talebimizi kendilerine iletmiştik. Sağ olsunlar bizlere tekerlekli sandalyeyi hediye ettiler. Bizde Kore gazisi arkadaşımız Hüseyin’e bu sandalyeyi teslim ettik. Bu sandalye sayesinde günlük yaşamı daha da kolay hale gelecektir ve artık dışarı çıkıp zaman geçirebilecektir. Ayrıca bu sayede de daha sık buluşma imkanına kavuşmuş olacağız” dedi.
Kendisine hediye edilen sandalye için her iki dernek yöneticilerine teşekkür eden Kore Gazisi Hüseyin Okyay ise; “Kalça kemiği kırığı nedeniyle neredeyse tüm günümü evde yatarak geçirmek zorunda kalıyordum. Artık bu sandalye sayesinde güneşli havalarda dışarı çıkıp gezme imkanına da kavuştum. Gazi arkadaşlarımın bu anlamlı hediyesi karşısında çok duygulandım onlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.