Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, emekli maaşlarına ilişkin iyileştirme zammının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Salı günü yapılacak olan AKP Grup toplantısında açıklanacağını söyledi. Ömer Dinçer daha önce çıkan haberlerin vatandaşı yanlış yönlendirmemesi için basına iyileştirme zammı çalışmalarının sürdüğünü duyurmuştu.

ŞİMŞEK, "İYİLEŞTİRME İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ"

24 Aralık'ta Meclis Genel Kurulu"nda emeklilerin durumuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilerin durumunu iyileştirmek için bütçe imkanları doğrultusunda gerekeni yapacaklarını söylemişti. Bakan Şimşek, ek bir harcama gerekirse bunun gelirini ortaya koyacaklarını ve ne olursa olsun bütçe disiplininden vazgeçmeyeceklerini ifade etmişti. Basında çıkan 100-150 lira zam yapılacağı söylentilerinden sonra bu açıklmanın yapılması nedeniyle önem taşıyordu.

BAKANLIK ÇALIŞMALARIN SÜRDÜĞÜNÜ DUYURMUŞTU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'de emekli maaşlarına bir düzeltme yapılacağını doğrulamış ve çalışmalarda sona gelindiğini söylemişti. Ömer Dinçer basında çıkan abartılı zam oranlarına ve zamın yapılacağı tarihe iişkin çıkan haber ve yorumlarına da tepki gösterirken henüz bir rakamın netlik kazanmadığını açıklamıştı.

Çalışma Bakanlığı yaptığı açıklamada , “Emeklilerimize yönelik yapılması planlanan iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Emeklilerimize yönelik yapılacak iyileştirmelerin ne kadar, nasıl ve ne zaman olacağı yönünde çıkan haberler doğru değildir.İyileştirme çalışmaları, bir süre önce Bakanımız Sayın Ömer Dinçer'in talimatıyla başlatılmıştır. Sayın Bakanımız, emeklilerimize yönelik iyileştirme çalışmalarında son aşamaya gelindiği bilgisini de 4 Aralık Cuma günü Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma ifade etmiştir, Ancak, konuyla ilgili çalışmalar henüz tamamlanmadığından yapılacak iyileştirmenin ne kadar ve ne oranda olacağı yönünde bir bilgi henüz kamuoyuna bildirilmemiştir. Başta emeklilerimiz olmak üzere kamuoyumuzun, bakanlığımız tarafından emeklilerimize yönelik iyileştirmeyle ilgili (oran, miktar gibi) bir bilgi verilmedikçe, ilgili haberlere itibar edilmemelidir” denildi. / hürriyet