Asker kökenli derneklerden MHP'ye türban uyarısı. Bir mektup yazarak MHP'li vekilleri türban konusundaki tavırlarından vazgeçmeye çağıran emekli subaylar uayrılarda bulundu:
Mektupta türban düzenlemesinin laikliğin zedelenmesine ve cumhuriyet kazanımlarının yıpratılmasına yol açacağı belirtildi.

Türkiye emekli subaylar, emekli astsubaylar, muharip gaziler ve harp malulü gaziler şehit dul ve yetimleri derneklerinin imzasıyla MHP'ye gönderilen mektupta düzenlemenin üniversitelerden başlayarak toplumun diğer kesimlerinde gerginlik ve ayrımcılık yaratacağı ifade edildi.

Mektupta MHP'li milletvekillerine devrim yasaları hatırlatıldı ve türban konusundaki Anayasa değişikliği düzenlemesinden vazgeçmeleri istendi.

Asker dernekleri türban düzenlemesinin gelecekte mevcut hukuk düzenini sarsacağını ve toplumsal yapıyı değiştirecek sonuçlar yaratacağını belirtti.

AK Parti ve MHP, üniversitede türbanlı eğitime izin vermek amacıyla Anayasa'nın 10 ve 42'inci maddeleri ile YÖK Kanunu'nun ek 17'nci maddesinde değişiklik kararı almış ve bunu TBMM Başkanlığı'na sunmuşlardı.

CNN