21 Temmuz 2012 - 14:31 Milliyet.com.tr » Gündem» Haber
Emekli imam canlı yayında kızdı
RİZE’de bir televizyon kanalında yayınlanan sahur programında soruları yanıtlayan emekli imam Necati Hutoğlu, bir izleyicinin Kuran-ı Kerim’i yanlış okuduğunu ileri süren bazı kişilerin, hiç okumaması gerektiğini söylediğini anlatması ve ne yapması gerektiğini sorması üzerine sinirlendi. Ses tonunu yükselten Hutoğlu, "Onu kim diyor yahu? Kim konuşuyor bunu? İsyan edeceğim. Yahu bilenler konuşsun" dedi.


inShare
Yorum: 0

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)

 

Rize’den uydudan yayın yapan Çay Televizyonu’nun Ramazan ayı dolayısıyla hazırladığı ’Sahura doğru’ programına katılan kendisine özgü üslupla tanınan emekli imam Necati Hutoğlu, izleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Togay Muratoğlu’nun sunduğu programda bir izleyici emekli imama, "Kuran’ın bazı yerlerini yanlış okuyorum diye bana, ’Hiç okuma daha iyi’ diyorlar, ne yapayım hocam?" diye sordu. Soruya sinirlenen ve ses tonunu yükselten emekli imam Hutoğlu, "Onu kim diyor yahu? Kim konuşuyor bunu? İsyan edeceğim. Yahu bilenler konuşsun. Allah aşkına, bilip bilmeyen elini tutmasın bu işe. Sen melekleri inkar ediyorsun yahu. Yanlışları melekler düzeltir. Sen oku" diye cevap verdi.

Bir izleyicinin oruçluyken gündüz fazla uyumanın sakıncasını sorması üzerine "Fazla uyuyorsun, uyu ama namazı geçirme" uyarısında bulunan Hutoğlu, bu sırada horlama taklidi yaparak "Böyle de oruç tutmak olur mu? Namaz kılmıyorsun, su koyuverme şimdi" dedi. Program gelen diğer sorularla devam etti.