Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Nazilli Şubesi, iftar yemeği düzenledi. Nazilli"de ikamet eden 100 dernek üyesinin bir araya gelmesi için verilen yemekte konuşan Nazilli Şube Başkanı İbrahim Yağtu “Yaşamımızı tehlikeye atarak görev yapıp emekli olduktan sonra ilgisiz kalmak bizleri çok üzüyor” dedi.
Nazilli Sümerpark içerisinde bulunan Lara Restorantta verilen iftar yemeğinde bir araya gelen emekli astsubaylar, Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şubesi Üyelerini ağırladı. Ayrıca yemeğe CHP Nazilli Belediye Meclis Üyesi Fatih Pehlivan ile Belediye Başkan Aday Adayı Feyzullah Erkut da katıldı.
Türkiye genelinde faaliyet gösteren derneklerinin 1987 yılında Ankara"da kurulduğunu ifade eden Başkan Yağtu, “Nazilli"deki şubemiz ise 1992 yılında kurulmuş. Ancak 2003 yılında derneğimiz kiraladığımız bir işyerinde faaliyetlerine başlayabildi. Büyük zorluklar altında bir araya getirebildiğimiz meslektaşlarımızın topluma olan adaptasyonlarında da yine zorluklar içerisindeler. Yaklaşık 30 yıl yaptığımız zorlu ve hayati tehlikelerle dolu görevimizin ardından emekli olup resmi kıyafetten sıyrılınca kendimizi bir boşlukta hissediyoruz. Toplumdan uzak geçen uzun yılların ardından ortama ayak uydurmada çok zorlanıyoruz. Ülkemiz için ölümü göze alarak en zor yerlerde geçirdiğimiz zor yılların ardından emeklilikte yakalandığımız bu boşluğu atmak için de büyük gayret sarf ediyoruz” dedi.
Emekliliklerinde bir şeyler yapmak istediklerini kaydeden Yağtuü, “Ancak kurduğumuz bu sivil toplum örgütü olarak yaşadığımız ilgisizlik bizleri çok üzüyor. Yaşamış olduğumuz maddi krizler nedeniyle elimiz kolumuz bağlı halde zaten zor topladığımız aidatlarla kira, elektrik ve suyumuzu zor ödüyoruz. 1992 yılında emekli olduğumda maaşımızın yüzde 72"si elimize geçerken bugün ancak yüzde 42-48 civarı elimize geçiyor. Zaten zor bir araya gelen üyelerimiz maddi sıkıntılar nedeniyle de sıkıntı içerisinde. Devletimizden sivil toplum örgütlerine destek bekliyoruz” diye konuştu.