Kariyeri Bu Nasıl Sarışın (Legally Blonde), Win a Date with Tad Hamilton! , Vay Kaynanam Vay (Monster-in-Law), Killers gibi vasat romantik yapımlarla dolu olan Robert Luketic, başrollerini Jim Sturgess, Kate Bosworth ve Kevin Spacey'nin paylaştığı ve Las Vegas’ın kumarhanelerinde kart sayarak milyonlar kazanmaya çalışan bir takımın hikâyesini anlattığı 21 gibi farklı denemeler de gerçekleştirmişti. Bu yıl tekrar romantik komedi türünün dışına çıkacak olan yönetmen, Brilliant isimli soygun temalı bir gerilime başlıyor.
Geçtiğimiz aylarda başrolünde Eric Bana'nın olacağı duyurulan projede son anda işler değişti ve Variety'nin haberine göre başrole 300 Spartalı (300)'nın yıldızı Gerard Butler getirildi. Ufak çaplı bir hırsızın kendisine yardım edecek başka bir kadın hırsızla ortaklaşa giriştiği bir elmas hırsızlığını anlatacak olan Brilliant'ın senaryosu Gillian Gorfil'e ait.
Geçen yıl Cameron Diaz'ın isminin geçtiği projede yapımcılar halen kadın başrol için arayışlarını sürdürüyor. Filmin çekimlerine Mayıs ayında Boston'da başlanacağı düşünülürse çok da fazla zamanları kalmadı denebilir. Butler ve Luketic'in daha önce Kadın Aklı Erkek Aklı (The Ugly Truth) filminde birlikte çalıştıklarını da ekleyelim.