Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından Söke"nin Karacahayıt Köyü"nde deneme uygulaması başlatılan elma fidanlığını, örnek bahçe uygulamasına geçti.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar"ın girişimleri ile Karacahayıt Köyü"nde bir araziye 50 bin adet elma fidanı dikilmişti. Proje kapsamında elma fidanlarının yetiştirilerek köylülere dağıtılması ve Söke"de meyveciliğin geliştirilmesi hedefleniyor. Üniversite gözetiminde yapılan elma yetiştiriciliğinde alınan olumlu sonuçlar sonrasında bu kez örnek bahçe uygulamasına geçildi. Örnek bahçe uygulamasında yeni fidanlar SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, üniversiteden konunun uzmanı öğretim üyeleri, İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, Karacahayıt Köy muhtarı Ahmet Ateş"in de katılımıyla dikildi.
Söke"de pamuk, mısır ve ayçiçeği ürünlerinin yanında mutlaka meyvecilik, seracılık, bahçe bitkileri yetiştiriciliğinin de gelişmesi gerektiğini ifade eden Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek; bu tür girişimleri Söke Ziraat Odası olarak desteklemeye hazır olduklarını ifade etti. Karacahayıt Köyü"nün elma bahçeleri ile meyvecilikte örnek olacağını belirten Muhsin Örnek; “Önümüzdeki dönemde diğer köylerimizde de meyveciliğin geliştirilmesi için çalışmalar yapacağız. Özellikle köyler ve Söke Ovası"ndaki küçük arazilerde meyvecilik gelişmeli. Bunun için coğrafi konum ve verimli topraklarımız var” dedi.
Muhsin Örnek Söke"de girişimlerde bulunan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve üniversite heyeti başta olmak üzere konuya destek veren Aydın Valisi H. Avni Coş, İlçe kaymakamı Mehmet Demirezer ve Söke Belediye başkanı Necdet Özekmekçi"ye teşekkür etti.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, üniversite olarak Karacahayıt Köyü"nde gerçekleştirdikleri uygulamanın olumlu sonuçlar verdiğini belirterek; Söke"de tarımsal tüm faaliyetlere üniversite olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi meyvecilikte alınan olumlu sonuçlardan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, hayırlı olmasını dilediler.