Elma sirkesinin faydalarını hepimiz biliyoruz. Özellikleri saymakla bitmeyen bu besini duş alırken suyunuza eklediğinizde cildinize olan faydalarını biliyor musunuz peki? İşte elma sirkesini duş alırken suya eklemenizin cildinize faydaları…

1- NEM DENGESİNİ KORUR

Elma sirkesi vücudumuzdaki pH seviyesini dengeler. Bu nedenle cildiniz fazla kuruyorsa ya da çok çabuk yağlanıyorsa bu durumları sonlandırmak için duş alırken durulanma suyunuza birkaç damla elma sirkesi damlatmalısınız.

2- KEPEK SORUNUNA SON VERİR

Elma sirkesi, antibakteriyel ve anti-fungal özellikleri sayesinde kepeklenmeyi sonlandırıyor. Saç derinizde oluşan bakterileri öldürerek daha sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlar. Saç derinizin hava almasını sağlayarak saçlarınızı hızlıca uzamasına yardımcı olur.

3- KÖTÜ KOKULARI ENGELLER

Vücudunuzda kötü kokuların oluştuğu bölgeleri düzenli olarak sirke ile silerseniz, kokuların yok olmasını sağlayacaktır.

4- SİVİLCE VE İLTİHAPLARI KURUTUR

Haberin başında da belirttiğimiz üzere elma sirkesi antibakteriyel özelliklere sahip olduğu için sivilce ve iltihapları kurutmak için oldukça etkilidir. Bu nedenle durulanma suyunuza ekleyeceğiniz birkaç damla elma sirkesi vücudunu a baştan aşağı iyi gelecektir.

Kaynak: Mahmure