Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde polise bomba atmaya çalışan Mehmet Şahin Demir (26), bombanın elinde patlaması sonucu hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan Demir, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bitlis'in Hizan ilçesi ile Siirt'in Baykan ilçesi arasında yer alan Sehi Ormanları bölgesinde 24 Mart'ta öldürülen 15 PKK'lı kadın teröristten ikisinin cenazesi Diyarbakır Bismil ilçesine getirildi. Amca çocuğu olan PKK'lılar Velat Argış ile Şehriban Argış'ın cenaze töreni gerekçesiyle yasa dışı gösteri düzenlendi. Cenazeler, Seyrantepe Mezarlığı'nda toprağa verildikten sonra olaylar çıktı. Polis, kendisine taş ve molotof kokteyli atan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Göstericilerin arasında bulunan Mehmet Şahin Demir, polise el yapımı bomba atmaya çalışırken patlama meydana geldi. Parmakları kopan gösterici hastaneye kaldırıldı. Polis bu sırada kopan parmakları bulmak amacıyla seferberlik başlattı. Parmak arama çalışmaları devam ederken, Demir'in yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bilgisi geldi. Demir'in, Mardin Mazıdağı doğumlu olduğu öğrenildi.

DİYARBAKIR'DA KEPENK KAPATMAYAN ESNAFA SALDIRI
Diyarbakır'da 2006 yılında gerçekleşen ve 4 gün süren olayların yıldönümünü bahane eden bir grup yürüyüş düzenledi. Bağlar ilçesi Şefik Efendi Camii önünde toplanan grup, kepenk kapatmadıkları gerekçesiyle çevredeki esnafa saldırdı. 4 esnafın dükkanı zarar gördü. Polis, grubu tazyikli su ve biber gazıyla dağıttı.