PENDİK"te, oturduğu apartmanın asansöründe aşkına karşılık vermediği 19 yaşındaki garson Sezai Karataş tarafından bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Esra Celepkulu"nun ailesi, kızlarını koruyamamanın acısını yaşıyor.

Esra, Sezai"yle Kartal"da otururken tanıştı. O zaman Moda Lisesi öğrencisiydi. Ailesi Kurtköy"de ev satın alıp taşınınca, her gün Moda"ya gidip gelmek zor geldi. Esra, eğitimini Pendik Lisesi"nde sürdürmeye karar verdi. Tek hedefi televizyon muhabiri olmaktı. Bunu sık sık annesine anlatıyordu. 18 Şubat"ta Uydukent"teki evlerinin asansöründe bıçaklandı, 18 saatlik yaşam savaşını kaybetti.

Annesi çığlığı duydu

Önceki günkü cenazede, "Kızım ellerimden kayıp gitti" diye gözyaşı döken Leyla Celepkulu, olay günü, kapıyı açmasına rağmen yukarı kimsenin çıkmadığını ve bir süre sonra kızının "İmdat" diye bağırdığını anlattı. Acılı anne, merdivenlerden indiğinde kızını asansörde kanlar içinde buldu. Leyla Celepkulu, katilin başka insanlara zarar vermemesi için ömür boyu hapiste kalmasını istiyor.

Mesajla da tehdit

Celepkulu Ailesi"ne göre Sezai Karataş, Esra"yı cep telefonuna mesajlar göndererek tehdit etti. Esra, mesajları babası Cemalettin Celepkulu"na gösterdi. Cemalettin Bey, yanına kardeşi ve bazı arkadaşlarını alarak Karataş"la konuşmaya gitti. Sezai Karata, "Esra artık benim bacımdır. Bundan sonra rahatsız etmeyeceğime söz veriyorum" dedi. Cemalettin Celepkulu cenazede, "Kızım seni koruyamadım" diyerek ağladı. Esra"nın öğretmen amcası Mustafa Celepkulu ise şunları söyledi: "Ağabeyim aradı. "Acele git Esra"ya bir şey olmuş" dedi. Hemen eve koştum. Kanlar içindeydi. Yakındaki polikliniğe götürdük. Bana "Amca kurtar beni öldüğümü hissediyorum ne olur kurtarın Beni Sezai bıçakladı" dedi."

Erkek arkadaşı ölmek istedi

Esra"nın acı haberini alan erkek arkadaşı Mehmet Asan, dün Kartal"daki evlerinde tabancayla intihara teşebbüs etti. Omuzundan yaralanan Asan, tedavisinin ardından taburcu oldu. Asan polise "Esra"nın ölümüne dayanamadım. Tetiği çekeceğim sırada ayağım kaydı. Omuzumdan vuruldum" diye ifade verdi.

Ailesi de beni öldürsün

NÖBETÇİ mahkemece tutuklanan Sezai Karataş, jandarmadaki ifadesinde "Artık yaşamamın bir anlamı yok. Ailesi de beni öldürsün" diye sinir krizi geçirdi. İfadesinde Esra"yı bıçakladıktan sonra minibüsle olay yerinden uzaklaştığını belirten Karataş şunları anlattı: "Esra"nın hastaneye kaldırıldığını düşünerek oraya gittim. İki gün bahçede yattım. Durumunu öğrenmek için oradan ayrılamadım. Daha sonra eve gidip kıyafetimi değiştirdim. Jandarmanın beni yakalamak için operasyonlar yaptığını öğrendim. Yaptığımdan çok pişmandım ve acı çekiyordum. Buna dayanamayarak teslim oldum."


Hürriyet