Vali Coş, İl Genel Meclisi"nde köy yardımları ile ilgili CHP"li İl Genel Meclisi Üyelerinin kendisi hakkında konuşmalarına cevap verdi. Meclis üyelerinin haddini ve hududunu bilmesini isteyen Vali Coş, kendisinin onların memuru olmadığını, aksine kendisinin devletin temsilcisi olduğunu belirtti.
Aydın valisi Hüseyin Avni Coş, kendisi hakkında çeşitli iddialar ortaya atan Aydın İl Genel Meclisi"nin CHP"li üyeleri hakkında sert konuştu. CHP"li meclis üyelerine sözlerini dikkat etmesini isteyen Vali Coş, basın yoluyla konuşmak istememesini defalarca açıklamasına rağmen meclis üyelerinin kendisi hakkında basın yoluyla iddialar ortaya atması sonucu kendisinin de mecburi bu yola başvurduğunu söyledi. İl Genel Meclisi üyelerinin demeçlerinin yanlış olduğunu kaydeden Vali Coş, “Benim yerim bellidir. Dün o arkadaşları temsil eden siyasi partilerin temsilcileri ile konuşup meseleyi onlara da anlattık. Meselenin teknik ve nakit yetersizliği söz konusudur. İl Özel İdaresi"nin yılbaşından bu yana gelir giderlerine baktığımızda 15 milyon TL açığımız var. Bir şeyin bütçeye yazılmış olması hemen harcanacak anlamına gelmez. Bunların olabilmesi için karşılığı olan para olması lazım. İl Özel İdaresi olarak bizim banknot basma makinemiz yok” dedi.

"HER SÖZE VERİLECEK CEVABIMIZ VAR"
İl Genel Meclisi üyelerinin iddialarının devlet terbiyesi içersinde konuşulması gereken konular olduğunu belirten Vali Hüseyin Avni Coş, “İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımızın üsluplarına dikkat etmeleri gerekiyor. Bizim her konuya ve her meseleye verecek cevabımız vardır. Onun için ben sadece Mevlana"nın bir deyişini hatırlatayım; "Her söze verilecek cevabımız vardır, lakin söze bakarız laf mı diye, bir de söyleyene bakarız adam mı diye" Mevlana böyle diyor yorumu kamuoyuna bırakıyorum” şeklinde konuştu.

“KÖY YARDIMLARININ POLİTİK ÇIKAR KONUSU YAPILMASI YANLIŞTIR”
Su yardımı gibi acil durum gerektiren yardımların köylere dağıtıldığını dile getiren Vali Coş, diğer yardımların nakit sıkıntısı giderildiğinde çözüleceğini söyledi. Bunların teknik konular olduğunu dikkat çeken Vali Coş, “Ayrıca, bazı İl Genel Meclisi üyeleri, "Biz köylere referandum için gideceğiz. Biz bu hizmetleri yaptık referandumda hayır oyu verin" diyeceklerini söylüyor. Köy yardımlarının böyle politik çıkar konusu yapılması yanlıştır. Böyle bir şey olmaz. Bu hizmetleri kimse babasının hayrına yapmıyor. Bunlar devlet kaynaklarıyla yapılıyor” ifadelerinin kullandı..

"HERKES HADDİNİ BİLECEK"
Vali Hüseyin Avni Coş, kendisine ağır bir dille eleştiren meclis üyelerine, “Meselenin aslı bazı İl Genel Meclisi üyelerimiz bazı muhtarlara gidip "Siz yolları yapın, parkeleri döşetin. Biz parasını çıkartırız" diye önceden taahhütte bulunmasıdır. Önce iş yapılmış şimdi para isteniyor. Bunların usul ve adabına bakıp, gereken alanlarda yine yardımcı oluruz. Kimseyi mağdur ve mahçup etme niyetimiz yok. Ancak herkes sözlerine dikkat etsin. Ben oların memuru değilim. Ben devletin temsilcisiyim. İl Genel Meclisi Üyeleri haddini ve hududunu bilmek zorundadır” şeklinde cevap verdi. iha