Bundan böyle elektrikli bisiklet sürücülerinin de A1 sınıfı sürücü belgesi almak zorunda oldukları bildirildi.
Aydın Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama “Gücü 0.25 kw.’dan az ve hızı 25 km/saat’ten az olan elektrikli bisikletlerin, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde tanımlanan motorlu bisiklet (silindir hacmi 50 santimetre küpü geçmeyen, içten patlamalı veya elektrik motoru ile donatılmış ve imal hızı 45 km/saat’ten az olan bisiklettir) tanımı içerisinde yer aldığından bu araçların motorlu bisiklet olarak değerlendirileceği ve A1 (Motorlu bisiklet kullanacaklar için) veya A2 (Motosiklet kullanacaklar için) sınıfı sürücü belgesi ile kullanılması gerektiği belirtilmiştir” denildi. 
Çevre dostu taşıt olarak bilinen elektrikli bisikletlerin, ehliyet ve ruhsat istenmemesi, ayrıca akaryakıt yönünden tasarruflu olması nedeniyle Aydın’da da büyük rağbet görüyordu. Kararın çocuk yaştakilerin bilinçsiz elektrikli bisiklet kullanımı, kural ihlalleri ve meydana gelen kazalar ile ilgili artan şikayetler üzerine alındığı öğrenilirken, sürücü belgesiz bu araçları kullananlara bundan sonra 'Karayolları Trafik Kanunu’nun 36. maddesi gereğince ehliyetsizlikten 600 TL adli para cezası uygulanacağı, sürücü aynı zamanda araç sahibi değil ise araç sahibine de ayrıca 290 TL idari para cezası tatbik edileceği belirtildi. 
5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 11. maddesi kapsamında çocukların bu araçları kullanmasının tespiti halinde, kullandıran şahıslar hakkında yine aynı yasa kapsamında işlem yapılacağı belirtildi.