Sakarya'nın Erenler İlçesinde bir eve elektrik hattı çekmek için direğe çıkan 52 yaşındaki elektrikçi Recep Gökdemir, akıma kapılarak hayatını kaybetti. Gökdemir'in cesedini itfaiye ekibi direkten indirdi

Bugün saat 16.00 sıralarında Erenler ilçesi Küpçüler Mahallesi Kara Sokak’ta meydana gelen olayda Recep Gökdemir, Mehmet Koyuncu’ya ait evin elektrik hattını yenilemek için elektrik direğine çıktı. Recep Gökdemir yeni hat çekmek için uğraştığı sırada elektrik akımına kapıldı.

Merdivenle çıktığı direkte Gökdemir’in akıma kapıldığını anlayan vatandaşlar polise haber verince olay yerine 112 ekibi ve Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleri geldi. SEDAŞ ekipleri direkteki elektrik akımını kestikten sonra itfaiye ekipleri Recep Gökdemir’i direğin üstünden itfaiye merdiveniyle indirdiler. 112 görevlileri yaptıkları muayenede elektrikçinin yaşamını yitirdiğini belirledi.

Ev sahibi Mehmet Koyuncu, "Evimin elektrik hattını yenileyecektim. Bunun için elektrikçi çağırdım. Kendisine eğer tesisatı değiştiremeyeceksen SEDAŞ’ı çağıralım dedim. Gerek olmadığını söyleyince işime gittim. Daha sonra telefonla ölüm haberini aldık" dedi.

Feci şekilde yaşamını yitiren Recep Gökdemir’in Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’den emekli olduktan sonra serbest olarak çalışıp elektrik tesisatı işleri yaptığı belirlendi.