Söke"nin Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)"li İl Genel Meclis Üyeleri, Söke Ovası"nın elektriğe kavuşması için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdiler.
Geçtiğimiz günlerde yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Söke"nin İl Genel Meclis Üyeleri, Söke ve Söke"ye bağlı köylerin sorunlarını çözmek için elbirliği içinde çalıştıklarını dile getirdiler. İl Genel Meclisi Üyeleri, elbirliği içinde çalıştıkları konuların başında, Söke Ovası"na elektrik hattının döşenmesi konusunda geldiğini belirttiler.
MHP"li İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Oklay, Söke Ovası"nın elektriğe kavuşması konusunun yıllardır kangren olan bir konu olduğunu , konuyla ilgili Aydın İl Özel İdaresi"ne yeni bir önerge daha verdiklerini söyledi. CHP"li İl Genel Meclis Üyesi Orhan Korkmaz"ın Encümende, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Kenan Özcan"ın Plan ve Bütçe Komisyonu"nda yer almaları nedeniyle konuyla ilgili büyük emek sergilediklerini kaydeden MHP"li İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Oklay; “Söke Ovası"nın elektriğe kavuşması ilçe ekonomisine büyük fayda sağlayacak. Hayvancılık ve seracılık gibi kolların gelişmesi, ürün deseninin değişmesi için olmazsa olmazların başında gelen Söke Ovası"nda elektrik sorununun halledilmesi kaçınılmaz. Biz bu nedenle yeniden bir başlangıç yaparak ovaya elektrik nakil hattı çalışmalarının Eski Özbaşı Yolu"nda başlaması için yeniden önerge verdik. Biz bu işe başlanıldığında, hiç olmazsa ovanın ana arterlerinde nakil hattı çalışmaları yapıldığında gerisinin geleceğine inanıyoruz” diye konuştu.
MHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Oklay konuyla ilgili olarak Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer"in de Söke Ovası"nın elektrik sorununun çözümü ile ilgili olarak büyük destek verdiğini sözlerine ekledi.