Denizli ve Muğla illeri ile birlikte Aydın"da da elektrik dağıtım bölgesinin işletme hakları özel sektöre verildi. Bakanlar Kurulu kararı gereği ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TEDAŞ, TETAŞ ve EÜAŞ ile imzalanan sözleşmelere uygun olarak 15 Ağustos 2008 tarihinde özel sektördeki ilk dağıtım lisansı sahibi olan Aydem Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Aydındaki elektrik dağıtımını yapacak
Ayden Elektrik şirketinden yapılan yazılı açıklamada bölgedeki dağıtım tesislerinin işletme haklarının şirkete devredildiği belirtilerek “Halen faaliyetleri yürüten memurlardan dileyenler, işçilerin ise tamamı şirkete geçmiştir. Şirket kendisi ile çalışmak isteyen personel için çalışma koşullarını iyileştiren bir paket hazırlamıştır” ifadelerine yer verildi.
Şirketin bütün faaliyetlerinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından tespit edilen düzenlemelere ve ilgili mevzuata göre sürdürüleceği bildirilen açıklamada elektrik satış fiyatının da EPDK tarafından tespit edilmekte olduğu ve ülke genelinde aynı tarifenin uygulandığı belirtilerek şirketin elektrik fiyatlarını belirlemesine ilişkin bir yetkisinin bulunmadığı vurgulanıyor.
Tahsilat yükümlülüğünün şirkete ait olduğunun işaret edildiği açıklamada şu ifadelere yer veriliyor “Devir tarihinden önceki tüketimlere yönelik tahsilatı yapmak da şirketin sorumluluğundadır. Bu kapsamda devirdin sonraki ilk 1-1,5 aylık dönemde kesilen faturalar TEDAŞ adına Aydem tarafından kesilecek ve tahsilat TEDAŞ"a aktarılacaktır. Aydem şirketinin büyük ortakları Ceyhan Saldanlı ve Ali Yağlı her ikisi de elektrik mühendisi ve İstanbul Teknik Üniversitesinden sınıf arkadaşıdır. Bu kişiler aynı zamanda Bereketli Enerji gurubunun da büyük ortaklarıdır. Gurup Türkiye"nin ilk özel hidroelektrik santralini kurdu”