Operasyon sırasında polis ekipleri Galatasaray'da 1990-1992 yıllarında görev yapan Losif Rotariu'nun eski eşi Diana N.'nin şebeke elebaşı Mahmut Çetin adına şebekeyi yönettiğini tespit etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediğe uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2'si emniyet amiri biri komiser yardımcısı olmak üzere 3'ü polis toplam 32 kişi emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul, Antalya ve Diyarbakır'da eğlence merkezlerine uyuşturucu satan şebekeyi tespit etti. Yaklaşık 6 ay soruşturma sırasında şüphelilerin Nijeryalı kuryelerin midelerinde ve valizlerinde getirdikleri kokaini İstanbul'un lüks eğlence mekanlarında piyasaya sürdükleri belirlendi. Elebaşılığını uyuşturucudan kaydı bulunan Mahmut Çetin'in yaptığı çetenin Diyarbakır ve Antalya'da da bağlantıları tespit edildi. Antalya'daki bağlantıların da turistik merkezlerde kokaini piyasaya sürdükleri tespit edildi.

GÖREV BAŞINDA GÖZALTINA ALINDILAR

Yapılan tespitlerde ayrıca 2008 yılında Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 2 emniyet amirinin Çevik Kuvvet ve Hassas Noktaları Koruma Şube Müdürlüğü'ne tayinleri çıkarıldıktan sonra çeteye yardım ettiği iddia edildi.

Yapılan tespitlerin ardından pazartesi günü sabah erken saatlerde İstanbul, Diyarbakır ve Antalya'da eş zamanlı operasyon başlatıldı. Elebaşı Mahmut Çetin, 2 emniyet amiri ve bir komiser yardımcısının da aralarında bulunuduğu 32 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 20 kilo eroin ve 500 gram kokain ele geçti. Emniyet amirlerinin görev başında gözaltına alındığı öğrenildi.

ESKİ FUTBOLCUNUN EŞİ

Operasyon sırasında polis ekipleri Galatasaray'da 1990-1992 yıllarında görev yapan Losif Rotariu'nun eski eşi Diana N.'nin şebeke ele başı Mahmut Çetin adına şebekeyi yönettiğini tespit etti. Çetin, şebekeye yaptırmak istediği işleri Diana'ya söylüyordu.

Diana'da şebekeye iletiyordu. Şebeke üyeleri Mahmut Çetin ile görüşmek isterse önce Diana ile görüşüyordu. Diana talepleri Çetin'e iletiyordu. Çetin böylece polisin takibinden kurtulmak istiyordu. Diana N. Polis baskını sırasında kaçtı. Ancak yakalanmaktan kurtulamadı.

AMBULANSLI BASKIN

Öte yandan Narkotik polisleri daha önceden bir uyuşturucu operasyonunda gözaltına alının Halit S.'nin kalp hastası olduğunu tespit etti. Bunun üzerine narkotik ekipleri operasyona ambulansla gitti. Operasyon sırasında Halit S. Rahatsızlık geçirince sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Bu sırada polis evde yaptığı aramada çok miktarda uyuşturucu ele geçirdi. Polis ekiplerinin yaptığı tespitlere göre Mahmut Çetin, uyuşturucudan kazandığı parayla bir kuyumcu açtı.Çetin, kuyumcuda çalışarak kendini kamufle ediyordu.

Emniyette sorgusu tamamlanan 32 kişi adliyeye sevk edildi.