Las Vegas'ta yaşayan Louis Gonzalez, 2008 yılında beş yaşındaki oğlunun velayetiyle ilgili tartışma yaşadığı eski kız arkadaşına saldırıp, elbise askısıyla tecavüz etmekten tutuklanmıştı. Gerçek ise dedektiflerin titiz çalışmasıyla ortaya çıktı.

Yüzündeki yaralar ve derin travma izleriyle hastaneye kaldırılan Tracy West, ifadesinde eski erkek arkadaşı ve oğlunun babası olan Gonzalez'in kendisine saldırdığını, önce dövüp ardından da elbise askısıyla tecavüz ettiğini söyledi.

Gonzalez tutuklanırken, olayı araştıran dedektif David Del Marto, West'in hikayesindeki boşluklardan şüphelenmeye başladı. West saat 12.30 ve 12.45 arasında saldırıya uğradığını söylüyordu ancak dedektif kendi otomobiliyle zamana karşı yarışsa da, Gonzalez'in uçaktan indiği Bob Hope havalimanından West'in evine 12.42'den önce varamadığını keşfetti.

Ayrıca, tüm bu süreye Gonzalez'in saldırı süresince giydiği iddia edilen eldiven ve koruyucu elbiseleri giyip, West'i garajda yakalayıp, üst kata götürmesi ve anlatılan tüm saldırıyı gerçekleştirmesi için gereken zaman da eklenince, dedektif durumdan iyice şüphelendi.

Kadının evinde Gonzalez'i işaret eden tek bir parmak izi ya da DNA örneği bulamayan Del Marto, savcıya elinde bir kanıt olmadığını iletti.

Mahkeme gününden bir gün önceyse West'in hastaneye kaldırıldığı ve elinde bir intihar notu olduğu haberi geldi. Kadın intihar iddialarını reddediyor, psikologların kendisine verdiği ilaçları suçluyordu. En sonunda savcı kadının ifade veremeyeceğine kanaat getirince, Gonzalez'in salıverilmesi kararı geldi.

TAHLİYE KARARI YETMEDİ

Ancak işini, arkadaşlarını ve sevdiklerini kaybeden üç ay hapiste yatan Gonzalez için bu karar yeterli değildi. Avukatları aracılığıyla davaya bakan hakimden suçsuzluğunu gösterir belge talebinde bulundu.

2009 yılı Ocak ayında suçsuzluğunu gösterir belgeyi de alan Gonzalez, devletten de 55 bin dolar tazminat kazandı. Kazandığı miktarın batan işini geri getirmeye yetmeyeceğini söyleyen Gonzalez, yine de durumdan memnun olduğunu söylüyor ve ekliyor:

"Artık kendi adımlarımı takip ediyorum. Eğer bir havaalanında ya da restorandaysam, güvenlik kameralarının yüzümü görüntülediğinden emin olmaya çalışıyorum. Sadece bir sakız almak için bile kredi kartımı kullanıyor ve cüzdanımda bunların fişlerini sürekli taşıyorum. Kendimi güvensiz hissettiğim tek an, evde yanımda kimse olmadan altı, sekiz saat süreyle uyuduğum anlar oluyor. Hiçbir tanık, kamera tam olarak nerede bulunduğuma şahitlik edemeyecekken."

Tüm bu karmaşayı yaratan Tracy West ve avukatları ise konuyla ilgili açıklama yapmayı reddediyorlar.