Yazarlara göre Beşiktaş'ın alabileceği en iyi sonuç beraberlik Lincoln, Baros ve Arda'lı Cimbom, Beşiktaş'a göre daha şanslı. Bir de Ali Sami Yen faktörü var tabii 'Beşiktaş kazanır' diyen tek isim ise Turgay Demir. Ancak onun şartı Delgado'nun kulübede oturması.

Zevkli-çekişmeli olur
FOTOMAÇ yılın son derbisini spor yazarları ve teknik adamlara sordu. G.Saray ile Beşiktaş arasında pazar günü oynanacak mücadelede 3 puana yakın takım G.Saray görünüyor. Spor yazarları sanki sözleşmiş gibi Lincoln, Arda ve Baros'u G.Saray'ın, Nobre, Holosko ve Cisse'yi ise Beşiktaş'ın silahları arasında gösteriyor. Otoritelerin bir diğer ortak görüşü ise maçın zevkli ve çekişmeli geçeceği.

Favoriler kaybeder!
Otoriteler, G.Saray'ın agresif takımlara karşı zorlandığını, orta sahada müthiş bir mücadele olacağının da altını çiziyorlar. Teknik adamlar Bülent Ünder ve Fuat Yaman da dahil görüşünü aldığımız herkes ibrenin G.Saray'dan yana olduğunu belirtip ekliyorlar: Derbilerin sonuçları bilinemez. Birçok maçta sahaya favori çıkan kaybetti. Bu nedenle ahkam kesmek doğru değil!

NE DEDİLER?

Levent Tüzemen: Sami Yen farkı
G.Saray, Sami Yen'de farklı oynuyor. Seyirci desteğiyle rakibe müthiş baskı kuruyor. Beşiktaş ise fizik gücü yüksek, agresif oyuncularıyla rakibini çok yıpratıyor. G.Saray da agresif oynayan takımlara karşı bocalıyor. Eğer teknik becerisini kullanabilecek boş olanı G.Saray bulursa Beşiktaş'ı yener. Baros Hertha maçından itibaren top alıp vermeye, geniş alanlarda gezmeye başladı. Bunun da ekstra bir güç olduğunu düşünüyorum. Sabri'nin durumu, Barış'ın sakatlığının sürmesi G.Saray'ı sağda sıkıntıya sokacak. Arda'nın ön plana çıkacağını, Nobre'nin Mustafa Denizli'nin silahı olacağını düşünüyorum.

İlker Ateş: G.Saray favori
Kağıt üzerinde G.Saray her hattıyla daha üstün görünüyor. Üstelik sahasında oynayacak. Ali Sami Yen'de Beşiktaş'a bariz üstünlüğü var. Lincoln-Delgado kıyaslamasında Lincoln açık ara önde. Beşiktaş'ın savunma ve orta alanda çok büyük sıkıntıları, eksikleri var. Sivok'un olmayışı Beşiktaş için çok büyük kayıp. G.Saray'ın golcüleri Beşiktaş'a oranla daha kaliteli ve daha formda. Beşiktaş bu maçı kaybederse yarıştan kopar. Kazanırsa büyük moral elde eder. Derbi maçlarının sonucunu kestirmek zordur ama şu andaki görüntülere göre G.Saray'ın ağır bastığı ve galibiyete yakın olduğu görülüyor.

İsmet Tongo: Tek korku Nobre
G.Saray için Beşiktaş korkulu bir ekip değil. Ancak Cimbomluların korktuğu bir kişi var o da Nobre. Nobre bugüne kadar oynadığı maçların yüzde 80'inde ama F.Bahçe ama Beşiktaş formasıyla olsun G.Saray'a mutlaka gol attı. Onun için sarı-kırmızılılar diyor ki 'Önce Nobre durdurulsun gerisi kolay.' Gelelim genel görüşe... Kewell yok ama Lincoln ile Baros muhteşem bir ikili oldu. O veriyor gol atıyor, öbürü veriyor gol oluyor. Arda da bunların içine girince sonuç malum. Orta sahada Barış ve Mehmet Topal ikilisi de ileri ikiliye ayak uydurunca G.Saray için alınacak en kötü sonuç beraberlik olur.

Turgay Demir: Halı saha takımı
Galatasaray sadece suni çimde iyi oynuyor. Cimbom'un yıldızlarının Ali Sami Yen'de coştuklarını pek görmedim. 'Beşiktaş'a karşı şov yapabilirler mi' derseniz, Denizli'ye sorun derim. Mustafa hoca şapkadan tavşan çıkarmaz ve Tello, Nobre, Holosko, Bobo dörtlüsünü sahaya sürerse Beşiktaş bu maçı kazanır. Bunun bir şartı da Delgado'nun kulübede oturmasıdır. Beşiktaş orta sahasında Tello, Ekrem, Cisse, Holosko dörtlüsü oynarsa hem Galatasaray'ın hücuma çıkması zorlaşır hem de Beşiktaş rakip kaleye çok daha rahat gider. Bunun dışındaki seçeneklere benim aklım ermez.

Şükrü Kamber: Kartal'ın şansı yok
Derbiye giderken G.Saray favori olmanın riskini taşıyor. F.Bahçe derbisine aynı havayla çıktı ve kaybetti. Skibbe'nin tavrı derbinin skorunu belirleyecektir. Alman hocanın normali zorlamayacağını düşünüyorum. Mehmet Topal, Ayhan, Barış ve düzelecek Sabri'nin sahada olması ev sahibinin pres gücünü artıracaktır. Presin gücü skoru belirler. Orta sahası makine gibi işleyen takımda forvetin gol atmaması için hepsinin zincire vurulması lazım. Arda, Lincoln ve Baros maçı rahatlıkla çevirebilecek güce sahip. Beşiktaş ise Mustafa Denizli'nin papatya fallarına kalmış. Delgado'lu Beşiktaş'ın hiç şansı yok.

Fatih Doğan: Berabere bitecek
Kilit nokta Lincoln'ün oyun alanı. Beşiktaş bu alanı iyi kapatırsa maçı lehine çevirebilir. Çünkü Beşiktaş'ın en sıkıntılı bölgesi defansif orta saha. G.Saray'ın ise tam tersi en güçlü olduğu yer ofansif orta saha. Orta sahayı kontrol eden ve iyi yönlendiren kazanacak. Beşiktaş, Lincoln'ü durdurursa, Baros'un da hızını keser. Ve ardından hırslı Nobre, formda Delgado kartlarını açabilir. Cisse-Uğur ikilisinin birlikte kullanılması Ankaraspor maçında da açıkça görülen sıkıntıların önünü keser ve Beşiktaş'a avantajlı bir hale getirir. Ancak maç daha çok beraberlik kokuyor. Kısaca maçın şifresi orta sahadır.

İskender Günen: Tempolu geçecek
Son haftalardaki yükselen performansı ile G.Saray bir adım öne çıkıyor. Çünkü Lincoln, Arda ve Baros ile hücumda çok etkili ataklar üretiyorlar. Orta sahaya Mehmet Topal ve Barış'ın katılımıyla daha dirençli bir takım görüntüsündeler. G.Saray taraftarın desteğini de arkasına alarak yüksek tempo ile rakiplerini çökertebiliyor. Beşiktaş'ın ise G.Saray'ın bu hücum gücünü etkisiz kılabilmek için 4'lü savunmayı tercih edeceğini ve orta sahayı kalabalık tutacağını düşünüyorum. Tello, Delgado, Nobre ve Holosko'nun performansı kendileri açısından belirleyici olacak.

Bülent Ünder: Kartal'ın işi zor
Derbilerin özelliği sonuçlarının önceden kestirilmemesidir. Bir hafta önce süper oynayan, sonraki haftada tam tersi bir görüntü verebiliyor. Son haftalarda G.Saray'ın daha formda olduğu bir gerçek. Sahada olanlar dışında kulübeden gelip, maçın kaderini değiştirecek oyuncu sayısı da G.Saray'da daha çok. Üstelik skoru değiştirecek oyunculara yardım eden futbolcu sayısında da G.Saray fark atıyor. Elbette Beşiktaş, Ali Sami Yen'e teslim olmaya gitmeyecek. Derbi maçıdır, her sonuç çıkar ama ibre G.Saray'dan yana.

Fuat Yaman: G.Saray belirler
Derbinin sonucunu G.Saray belirler. G.Saray bu yıl farklı görüntüler sergiliyor. İyi oynadığı ile kötü oynadığı maçlar arasında çok büyük fark var. Yani istikrarlı değiller. Ancak Avrupa maçları ve son iki Ankara deplasmanında çok etkili oynadılar, çabuk hücuma çıktılar. İleride yetenekli, becerikli oyuncuları çok. G.Saray, Avrupa maçlarındaki gibi konsantre olursa kazanır. Beşiktaş açısından derbi, yaşadığı sıkıntıları giderebilme şansıdır. Bunun için çok çalışması, mücadele etmesi, agresif oynaması gerekiyor.

Gürcan Bilgiç: Cimbom kazanır
Beşiktaş, G.Saray'ın orta sahada yaptığı presi isabetli paslarla kırarsa maçı kazanır. Aksi bir durumda Sami Yen'den puan çıkarması zor. Duran toplar Beşiktaş için çok önemli. Bu topları etkili kullanacak oyuncuları var. G.Saray da duran toplardan çok gol yiyor. İki takım da ilk derbilerini F.Bahçe'ye yenildiler) kaybettikleri için atak oynayacak. Maçın çok pozisyonlu ve gollü geçmesini bekliyorum. Beşiktaş adına kilit oyuncu Cisse olur. G.Saray'ın ise kilit oyuncu sayısı daha fazla. Baros, Lincoln ve Arda bu özelliklere sahipler. Bence G.Saray kazanır.