ANKARASPOR"UN Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek vasıtasıyla güçlerini A.Gücü"ne aktararak yeni bir şampiyon adayı yaratma girişimi el sıkışılarak mutlu sonla bitmiş görünse de bu sürece yoğun itirazlar dikkat çekiyor. "Güçbirliği"ne dün ilk tepki Ankaragücü Futbol Şubesi Sorumlusu Hikmet Hancıoğlu"ndan geldi. Hancıoğlu “Şu an Ankaragücü"ne dinamit attılar” diyerek istifasını verdi.

ÖZGENER TEMKİNLİ

YAŞANAN gelişmelere Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, “Tablonun net biçimde ortaya çıkması lazım. Nasıl bir modelle önümüze gelecekler görmemiz lazım. Ondan sonra bir değerlendirme yaparız” derken, Denizli Başkanı Ali İpek, “Bu tablo her türlü sıkıntı yaratır. Lig için kesinlikle haksız rekabet anlamına gelir” şeklinde konuştu. Antalya Başkanı Hasan Akıncıoğlu, “Etik olarak doğru bulmuyoruz. Biz tepkimizi koyarız ancak asıl iş Federasyon"un ne yapacağındadır” dedi. "Güçbirliği"ne soğukkanlı yaklaşan G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav ise “Biz rahatsızlık duymuyoruz. Ama sayın başkan diğer Ankara kulüpleri için de elini uzatsın” ifadesini kullandı.

BU arada A.Gücü forum sitelerine görüş bırakan DesertEagle06, “Bir kulüp bir belediye başkanının oyuncağı konumuna düşüyor” derken, Ruh06budur, “Bu kulüp parayla satılamaz. Rüşvet uğruna takım ruhunu satan taraftar istemiyoruz. Böyle şampiyon olacaksak hiç olmayalım” diye yazdı.

BORÇ 28 MİLYON TL

DİĞER yandan ortaya çıkan "Güçbirliği" ile ilgili Gökçek"in vaatlerine karşın sarı-lacivertli kulübün mevcut mali tablosuna bakıldığında bunun çok güç olması bir yana, bu tablonun hangi kaynaklardan düzeleceği de merak konusu oldu. A.Gücü"nün bu yıl ödenecek rakamlarla birlikte yaklaşık 28 milyon TL borcu bulunuyor.

BİRLEŞME İÇİN NE DEDİLER?

ERMAN TOROĞLU: Tam bir orta oyunu

G.BİRLİĞİ"NDEYKEN orayı ele geçirmeye çalıştığı için İlhan Cavcav tarafından kapıya konan Cemal Aydın gün geldi A.Gücü"nü ele geçirdi. Şimdi de A.Gücü"nü Ankaraspor"a veriyor. Dikkatinizi çekerim, (A.Gücü"nü, Ankaraspor"a veriyor) diyorum...Yani, A.Gücü Ankaraspor"u almıyor. Kulübün yeni sahibi Melih Gökçek olacak. Bu kongrelerin hiçbirine inanmıyorum. Eşini, dostunu, çoluğunu, çocuğunu, aşçını, şoförünü delege yapıp kulüpleri ele geçiriyorsun. Bir cümle daha yazsam biliyorum mahkemeye verirler. İşin sonu nereye gider bilmiyorum. Ama öncelikle bu birleşme olursa ertesi gün federasyonun bu takımlardan birini ligden çekmesi lazım. Geçen yıllar Oftaş-G.Birliği diyorduk. Şimdi karşımıza A.Gücü-Ankaraspor kardeşliği çıkacak. Yani tam bir orta oyunu. Oldu olacak bu işleri açık oynasınlar. A.Gücü dernek statüsünden çıkıp şahıs malı olsun. Tıpkı Keçiörengücü"nün Melih Gökçek"de olduğu gibi.

TAYFUN BAYINDIR: Oldu bittiye getirildi...

ADI geçen kulüplerle ilgili olarak hiçbir resmi sıfatı bulunmayan ve kısa süre önce birbirleri aleyhinde söylenmedik söz bırakmayan iki onursal başkanın “oldu-bitti”ye getirdiği Ankaragücü-Ankaraspor birleşmesi Başkent futboluna vurulmuş ağır bir darbedir. G.Birliği-Oftaş kardeşliğinin yaraları henüz sarılmamış, dedikoduları daha küllenmemişken, sürpriz biçimde ortaya çıkan Ankara Kardeşliği"nin bu sezona olumsuz etki edeceği gün gibi ortada. Bu işin futbolumuz açısından etik bölümü. Bir de konuştuklarında mangalda kül bırakmayan başkanların durumu var ki, bu bölüm tam anlamıyla içler acısı. Duayen ve idealist başkanlar ne üzücüdür ki geçmişte söyledikleri sözlerin arkasında duramadılar. Acaba, Maliye"nin geçmişe yönelik incelemeleri, belediye ile yaşanan ruhsat sorunları ya da şahıslara olan devasa boyuttaki borçlar mı başkanların boynunu büktü?


CEMAL ERSEN: Bu bir ibret hikâyesi..

MELİH Gökçek"in yıllar süren A.Gücü tutkusu bir kara sevdaya dönüşmeden mutlu sonla noktalandı diyebiliriz. Kulübün son dönemlerde yaşadığı ekonomik çıkmaz, ödenmeyen borçlar, Cengiz Topel yönetiminin direncini kırdı ve zorunlu olarak Gökçek-Aydın ikilisiyle aynı masaya oturttu. Bu işin prosedür yanıydı. A.Gücü"yle ilgili kararları Gökçek ve Aydın alırken mevcut yönetime çaresizce boyun eğdi. Söz kesildi, nikâh tarihi belirlendi. Erkek tarafının, yani Gökçek"in sarı-lacivertlileri kısa sürede maddi sıkıntılarından kurtaracağı aşikâr.

ANKARASPOR"A aktarılan kaynaklar artık A.Gücü"ne yönlendirilecek. Ancak Belediye başkanlığı unvanı buna engel olduğu için başrole oğlu Ahmet"i çıkardı. Peki ya eski eş? Ankaraspor ne olacak? Bu sezonu belki bir nafaka parasıyla atlatabilir. Sonrasının, Türk futbol tarihine geçecek bir ibret hikâyesi olacağı kesin.


Vatan