Zanlılar 15 yaşındaki A.U., kardeşi 14 yaşındaki E.U ve arkadaşı 14 yaşındaki İ.B., kaçtıkları Ankara"da polis tarafından yakalandı.

Olay Kurban Bayramının ikinci günü olan geçen salı günü, saat 22.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, A.U. E.U. ve İ.B., el öpme bahanesiye A.K."nin evine gitti. A.K., üç çocuğa kapıyı açmadı. Evden ayrılan üç kişi kısa bir süre sonra tekrar A.K."nin evine gitti. Yeniden zile basan A.U., E.U. ve İ.B., A.K."nin kapıyı aralaması üzerine zorla içeri girdi. Talihsiz kadını döven 3 arkadaş, A.K."ye sırayla tecavüz etti. A.K."yi yeniden döven A.U., E.U. ve İ.B., kadının çantasındaki bin YTL"yi ve evde bulanan av tüfeğini aldıktan sonra kaçtılar. Bir kaç saat sonra kendine gelen A.K., komşusundan yardım isteyerek, durumu polise bildirdi. A.K., Devlet Hastanesi"nde tedavi altına alındı. Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu polisi, yaptığı incelemenin ardından 3 şüphelinin otobüsle Ankara"ya gittiklerini belirledi. 3 çocuk, Ankara polisinin çalışması sonucu dün yakalanarak, Aksaray"a getirildi. Gözaltına alınan A.U., E.U. ve İ.B., sorgularında tüm suçlamaları kabul ettiklerini belirterek, olayı ayrıntılarıyla anlattı. Adliyeye sevk edilen A.U., E.U. ve İ.B., Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklanarak Aksaray E Tipi Kapalı Cezaevi"ne konuldu.

ÜZERİME DE İŞEDİLER

Bayram için kapısına gelen 3 çocuğun tecavüzüne uğrayan A.K., polise yaşadıklarını anlattı. A.K."nin, “Bayram günü kapı çaldı. Gözetleme deliğinden baktığımda 3 çocuğu gördüm. Tavırlarını beğenmediğim için kapıyı açmadım. Bir süre sonra yeniden kapı çalındı. Kapıyı hafif aralayarak baktığımda, 3 çocuk zorla içeri girdi. Önce beni dövdüler. Sonra, sırayla tecavüz ettiler. Daha sonra yeniden dövdüler. Paramı ve evdeki avtüfeğini aldıktan sonra, sırayla üzerime çişlerini yapıp evden ayrıldılar” dediği öğrenildi.

KOMŞUSU KORKUDAN YARDIM EDEMEDİ

A.K."nin 82 yaşındaki komşusu Lütfiye Kuşsan, olayı duyduğunu ancak, korkusundan dışarı çıkamadığını belirterek, “A.K., 4 yıldır mahallemizdeki tek katlı evde oturuyordu. Çocuğu olmamış. Kocasından 4 yıl önce ayrılmış ve mahallemize taşınmıştı. Gece, A.K."nin evinden çığlıklar geldi. Korktuğum için dışarı çıkamadım. Sonra sesler kesildi. Saat 02.00 sıralarında kapım çaldı. A.K., çırılçıplak kaşımdaydı. Hemen içeri aldım. Vücudu mosmordu. Her yerine vurmuşlardı. Isırık izleri vardı. Islaktı. Tecavüze uğradığını söyledi. Polisi aradık” dedi.

Polis yetkilileri, A.U., E.U. ve İ.B."nin öğrenci olmadıklarını, A.U ve E.U."nun babasının seyyar kokareçcilik yaptığını, İ.B."nin babasının çalışmadığını, 3 arkadaşın A.K."nin yalnız yaşadığını önceden bildiklerini söyledi.