Futbol, basketbol ve voleybolda Avrupa şampiyonaları eleme ve finallerinde boy gösteren “Ay-yıldızlılar” aldıkları galibiyetlerden çok, başka takımların elde ettiği sonuçlarla yoluna devam etti.
 
Futbolda Almanya Desteği
 
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda mücadele eden ve gruptan çıkmak için umudunu Almanya-Belçika maçına bağlayan, “Panzerler”in galibiyetiyle play-off hakkı kazanan A Milli Takım'ın bu durumu, farklı branşlarda da yaşandı. Basketbolda “12 Dev Adam”, voleybolda ise “Filenin Sultanları” yine benzer sahnelerin yaşandığı karşılaşmalarla Avrupa şampiyonalarında yollarına devam ettiler.
 
Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki onuncu ve son maçında Azerbaycan ile karşılaşan Türkiye, sahadan 1-0 galip ayrılmasına karşın, Almanya'nın Belçika karşısında alacağı sonucu bekledi. Almanya'nın Belçika'yı 3-1 yenmesiyle rahatlayan Türkiye, Panzerlerin desteğiyle play-off oynamaya hak kazanan taraf oldu.
 
12 Dev Adam İngiltere sayesinde turu yakaladı
 
A Milli Basketbol Takımı da Litvanya'da yapılan Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde, bir üst tura çıkabilmek için İngiltere'nin Polonya karşısında alacağı galibiyeti bekledi.
 
İlk tur (A) Grubu'nda Portekiz, İngiltere, Litvanya, İspanya ve Polonya ile aynı grupta mücadele eden Türkiye, Polonya yenilgisi sonrasında, üst tura çıkabilmek için İngiltere'nin galibiyetine ihtiyaç duydu. İngiltere'nin Polonya'yı yenmesi sonrasında, üçlü averajla grubu 3. sırada tamamlayan “12 Dev Adam”, 2. tura yükseldi.
 
“Filenin Sultanları”na Azeri desteği
 
A Milli Kadın Voleybol Takımı da Avrupa Şampiyonası'nda tur atlama şansı için adeta “el kapısı”nda bekledi.
 
İtalya-Sırbistan ortaklığında düzenlenen şampiyonada B Grubu'ndaki 2. maçında Hırvatistan karşısında 3-0'lık “şok” bir yenilgi alan A Milliler, play-off'lara yükselme şansını zora soktu. Türkiye, play-off oynama yolunda biraz olsun rahatlayabilmek için gözünü Hırvatistan-Azerbaycan maçına çevirdi. Bu maçta Azerbaycan, beklentilerin aksine Hırvatistan'ı 3-1 yenince, Türkiye'nin gruptaki ikincilik şansı yükseldi. Son maçında İtalya'yı 3-2 ile geçen Türkiye, grup ikincisi olarak İspanya ile play-off oynama şansı yakaladı. “Filenin Sultanları” 2. sırada tamamladığı grup maçlarının ardından, şampiyonada final grubuna kadar yükseldi ve Avrupa üçüncülüğünü alarak Türkiye döndü.