Açılışa Aydın Belediye Meclis Üyesi Sümran Ünal, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Akçil, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Cenet, Halk Eğitim Müdürü Davut Özdemir, Rektör Yardımcısı Alev Karagözler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Eski Türk işleme sanatını öne çıkaran sergi, Aydınlılar tarafından büyük ilgi gördü. Türk işlemelerinin örneklendiği sergide, kadınların maharetini ortaya koyulurken; sergide geçmişin izlerini bir kez daha vurgulandı. Serginin özelliğinin eski Türk motiflerinden oluşması olduğunu vurgulayan kurs öğretmenleri, sandıktaki güzelliklerin kadınlarımızın elinde yeniden yaşamaya başladığını belirttiler.
Belediyecilik anlayışımızda kültürümüze sahip çıkmanın öncelikli görevlerimizden olduğunu belirten Belediye Meclis Üyesi Sümran Ünal, “Bu tür etkinliklerde Belediye olarak desteğimiz devam edecektir” dedi.
Bu arada; Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi"nde açılan serginin 27 Mayıs 2009 tarihine kadar halkımızın ziyaretine açık kalacağı belirtildi.