BURSA’da yolun karşı tarafına geçmek isteyen lise öğrencileri 15 yaşındaki Didem Zeynep Çakar ile Ezgi Nil Topuz'a minibüsü ile çarparak ölümlerine neden olduğu öne sürülen 32 yaşındaki Güner Çalışkan'ın yargılanmasına devam edildi. Mahkemede tanık olarak dinlenen halk otobüsü sürücüsü Murat Güleşçe, "Kız öğrenciler elele tutuşup cadden karşıya geçmek için aniden yola çıktı. Onlara dikkatli olmaları için bağırdım ama otobüste olduğum için sesimi duyuramadım. Minibüsün kendilerine çarpma anını göremedim" dedi.
 
Bursa'da merkez Nilüfer İlçesi'ndeki Fatih Lisesi Fen Bölümü'nde okuyan Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz, geçen yıl 25 Kasım tarihinde okullarına gitmek için Balıkesir Karayolu'nda caddenin karşı tarafına geçmek isterken Güner Çalışkan'ın çarptığı 16 GD 730 plakalı minübüsün altında kaldı. Kazada ağır yaralanan Didem Zeynep Çakar aynı gün, Ezgi Nil Topuz ise, tedavi gördüğü Uludağ Üniversitesi'nde 7 Aralık'ta kartarılamadı.
 
YARIN KAZA YILDÖNÜMLERİ
 
Yarın, ölümlerine neden olan kazadan 1 yılı geride kalacak olan Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz'un ölümüyle ilgili yargılamaya Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Güner Çalışkan hakkındaki davada kazada ölen lise öğrencilerin aileleri katıldı. 
 
Mahkemede tanık olarak dinlenen halk otobüsünü kullanan 39 yaşındaki sürücüsü Murat Güleşçe, kazaya başından sonuna kadar tanık olduğunu söyledi. Durakta yolcu alırken olayı gördüğünü anlatan Güleşçe, "İsimlerini daha sonra öğrendiğim kız öğrenciler cadden karşıya geçiyordu. trafik çok yoğundu. Aniden yola çıktıkları için 'Bunlar ne yapıyor' diye mırıldanıp daha sonra bağırdım. Ama otobüste olduğum için sesimi duyuramadım. Ama minibüsün onlara çarpmasını görmedim" dedi.
 
Mahkeme heyeti, karar aşamasına gelen davayı Aralık ayına ertelerken, tutuklu sanık Güner Çalışkan'ın tahliye istemini kabul etmedi.