İstanbul Bağcılar'da oturan tekstil işçisi Ahmet Tüccar’ın parçalanmış cesedini, 30 Ocak 2010’da Arnavutköy’e bağlı Tayakadın Köyü’nün ormanlık alanında avlananlar buldu. Cesedin başında, tek el mermi girişi tespit edildi. Bağcılar’da oturan Tuğba Tüccar da eşi Ahmet Tüccar’ın kaybolduğunu 16 Ocak’ta polise bildirmişti. Ceset Tuğba Tüccar’ın verdiği eşkale uyuyordu. Tuğba Tüccar fotoğraftan teşhis için Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’ne çağırıldı.
Koca evlatlık çıktı
Tuğba Tüccar ve komşusu Fikret Dede, buraya el ele geldi. Aralarındaki samimiyet polislerin dikkatini çekmişti. Tuğba Tüccar fotoğraflardan eşini teşhis edemeyince DNA testi yapılmasına karar verildi. Nüfus kâğıdına göre Ahmet Tüccar’ın annesi A.T.’ydi. Polis A.T.’yi buldu ancak Ahmet Tüccar’ın 3.5 aylıkken evlatlık alındığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Ahmet Tüccar’ın biyolojik annesi L.Ö.’ye ulaşıldı. L.Ö. ile Ahmet Tüccar’ın DNA profilleri tam uyum gösterdi.
‘15 seneyi göz önüne al’
Tuğba Tüccar’ın telefonu, çelişen ifadeleri nedeniyle dinlemeye alındı. Ahmet Tüccar’ın cep telefonu da halen açıktı. Sık sık samimi olduğu komşusu Fikret Dede ile görüşen Tuğba Tüccar, kısa süre sonra diğer komşusu Y.’ye aşık oldu. Bu nedenle Fikret Dede, telefonda tartıştığı Tuğba Tüccar’a, “Sen yaptırdın ben yaptım, tamam mı? Beraber yaptık. 15 seneyi göz önüne al” dedi. Polis, bunun üzerine Tuğba Tüccar ve Fikret Dede’yi gözaltına aldı. Çapraz sorguda ilk çözülen Tuğba Tüccar oldu.
‘Birlikte parçaladık’
Tuğba Tüccar cinayeti Fikret Dede’nin işlediğini ve 5 gün sonra kendisine haber verdiğini iddia etti. Fikret Dede ise cinayeti işlediğini ancak cesedi Tuğba Tüccar’la birlikte parçaladıklarını anlattı. Fikret Dede’nin kullandığı cep telefonunun HTS kayıtlarını inceleyen polis, cinayet gecesi Arnavutköy’e gittiğini tespit etti. Fikret Dede’nin otomobilinde bulunan kan örnekleri de Ahmet Tüccar’ındı. Fikret Dede ve Tuğba Tüccar nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
SEN YAPTIRDIN BEN YAPTIM
İDDIANAMEDE Tuğba Tüccar ile Fikret Dede’nin telefon görüşmeleri de yer aldı:
Fikret: Sen bugün kalkıp da Y. ile olan olaylarını inkar ettin dimi.
Tuğba: Olmayan şeyleri evet
Fikret: He he olmayan şeyleri dimi, onu beni arabaya götürdün öptün diyemedin dimi. Tuğba ben ne alırsam sen onu alacaksın. Bugünden sonra acıyan Fikret’in. Sen bugün Y. ile bol bol öpüş. Ama seni yanından ayıran Fikret’in. Kim yaptırdı Tuğba hıh.
Tuğba: Neyi
Fikret: Ahmet’i! Sen bugün beni yalancı durumuna soktun ama gör Fikret sana neler yapacak.
Tuğba: Hıh Hıh
Fikret: Sen yaptırdın ben yaptım. Tamam mı, beraber yaptık. Bakalım Kuran üstüne basıp bu kadar rahat yalan yemin edebilecek misin? 15 seneyi göze al
Tuğba: Tamam
Fikret: Senin artık hayatın benim dudağımdan çıkacak iki kelimeye bağlı tamam mı?