İtfaiyenin hava yastığına düşen, ancak, düşüş sırasında duvara, düştükleri zeminde ise birbirlerine çarpan genç sevgililer yaralandı.

Birbirlerini seven her ikisi de 16 yaşında olan Ş.M. ve S.Ş., ailelerinin beraberliklerine karşı çıkması üzerine kaçmaya karar verdi.

Mardin"den kaçıp, Adana"ya gelen çift, ailelerin şikayeti üzerine polis tarafından 100'üncü Yıl Mahallesi civarında yakalandı. 2 aşık, yeni kurulan Çukurova İlçesi Emniyet Müdürlüğü"nün de hizmet verdiği Şehit Rüştü Bayram Polis Merkezi Amirliği"ne götürüldü. Polis merkezinde bekletilen Ş.M. ve S.Ş., işlemler sürdüğü sırada, bu sabah polisin bir anlık dalgınlığından yararlanarak, 3 katlı binanın çatısına çıktı. El ele veren aşıklar, çatının kenarına geçip, aşağıya atlamaya kalktı. Polisin haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri, atlama ihtimaline karşı aşağıda hava yastıklı brandayı açarak önlem aldı. Çatıda çifti ikna etmeye çalışan polis, Türkçe bilmelerine karşılık yakındaki semt pazarından çağrılan Mardinli bir esnafın yardımıyla Kürtçe konuşarak, ikna edilmek istendi. Serbest bırakılmalarını isteyen çift, birbirlerini sevdiklerini, bırakılmadıkları takdirde atlayacaklarını söyledi. Bir polisin ani atak yaparak yakalamak istediği sırada S.M. kendini boşluğa bıraktı, elinden tuttuğu sevdiği kız S.Ş. de hemen peşinden atladı.

Peş peşe hava yastığına düşen, düşüş sırasında binanın duvarına çarpan, ikisinin ağırlığı nedeniyle hava yastığının yetersiz kalıp, zemine de çarpan sevgililer yaralandı. Yerde yaralı yatarken de el ele tutuşan ve sağ yüzük parmaklarında alyans bulunan gençler, polisin çağırdığı ambulanslarla hastaneye götürülüp, tedavi altına alındı. Soruşturma sürüyor.